Haberler

Aksaray'a Sulama Projeleri İçin 12 Milyon Lira Ödenek

Aksaray'a küçük ölçekli sulama projeleri için 12 milyon lira ödenek tahsis edildi.

Aksaray'a küçük ölçekli sulama projeleri için 12 milyon lira ödenek tahsis edildi. Küçük ölçekli sulama projeleri için tahsis edilen ödenek Aksaray Valisi Şeref Ataklı ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu tarafından imzalanan protokolle Aksaray İl Özel İdaresi'ne aktarıldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol imza töreninde açıklamada bulunan Vali Şeref Ataklı, KOP tarafından 2011 yılından itibaren Aksaray'da uygulanan küçük ölçekli sulama projelerine 21 milyon 276 bin TL ödenek tahsis edildiğini söyledi. KOP idaresinin 2014 yılı yatırımları kapsamında açıklanan nihai programa göre Aksaray için 12 milyon TL ödenek tahsis edildiğini ifade eden Vali Ataklı, "Modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırmak, altyapıları geliştirmek adına KOP idaremiz tarafından sağlanan bu kaynağın Aksaray'da kullanılması çiftçimiz ve üreticimiz açısından çok önemli. Bu kaynaklarla yapılan yatırımlar sayesinde geniş bir alanda modern sulama teknikleri geliştirilerek uygulanmış oluyor. Böylece katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi imkanı arttırılarak çiftçimiz üreticimiz daha çok gelir elde etme imkanına kavuşuyor" dedi. Aksaray'ın suyu kıt olan bir bölge olduğunu, mevcut suyun en uygun şekilde kullanması gerektiğini ifade eden Vali Ataklı, "Modern sulama sistemlerinin geliştirilmesi, suyun etkin bir şekilde kullanılması için bu yatırımları gerçekleştirmiş oluyoruz. 5 yıl süreyle sulama projeleri devam edecek. Sonraki aşamada daha çok kırsal alandaki su imkanlarının değerlendirilmesi ve o yörelerde katma değeri yüksek ürünler üretilmesini sağlama amaçlı olarak bu projelere devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Vali Ataklı, Aksaray'da toplam 23 projenin uygulanarak 74 bin 512 dekar alanın basınçlı sulama imkanına kavuşturulduğunu, 2014 yılı için tahsis edilen ödenekle Ortaköy Balcı ve Ortaköy Cumali köyünde göletten kapalı sistem sulama projelerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu da yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı KOP İdaresi olarak 3 yıldır küçük ölçekli sulama projelerinin yapılması ile ilgili olarak Aksaray İl Özel İdaresi'ne kaynak transferi yaptıklarını söyledi. Aksaray'a tahsis edilen ödenekler ve gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi veren Babaoğlu, "2011 yılında 4 milyon 200 TL ödenek ile 14 proje, 2012 yılında 7 milyon lira ile 6 proje, 2013 yılında 10 milyon 75 bin lira ile 3 adet proje gerçekleştirilmiştir. 2014 yılı için 12 milyon TL ödenek aktarımı ile toplamda Aksaray'a 33 milyon 275 bin TL tahsis edilmiş oldu" dedi. Sulama projelerinde kapalı sisteme geçiş, gölet, damla sulama gibi modern sulama sistemlerinin KOP İdaresi tarafından desteklendiğini, Aksaray İl Özel İdaresi'nin de bu anlamda başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Babaoğlu, ileriki yıllarda dağlık, kırsal alandaki köy ve beldelerin sulama suyu projelerine ağırlık vereceklerini söyledi. Su kaynaklarının yetersiz olduğu bölgelerde modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması ve daha katma değerli ürün üretimine yönlendirerek Aksaray'da üreticilerin gelir seviyelerini arttırmayı hedeflediklerini belirten Babaoğlu, küçük ölçekli sulama projelerine yapılan yatırımların aynı yıl kendisini amorti edebildiğini, bu projeleri uygulamaya devam edeceklerini ifade etti.

Açıklamaların ardından KOP İdaresi tarafından Aksaray'da tahsis edilen 12 milyon TL ödeneğin Aksaray İl Özel İdaresi'ne aktarılması protokolü Vali Şeref Ataklı ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu tarafından imzalandı. Protokol imza törenine Aksaray İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ da katıldı. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Babaoğlu Şeref Ataklı Aksaray Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title