Haberler

Akşam Plaket Verildi, Sabah İşyeri Yıkıldı

Güncelleme:

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde dün akşam Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül'ün esnaflığının 20'nci yılına ilişkin plaket verdiği 73 yaşındaki Hüseyin Kibar'ın kafeteryası, kaçak olduğu gerekçesiyle bugün belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Kemer Belediyesi'nin kaçak yapılarla ilgili başlattığı çalışma kapsamında Beldibi'nin ardından Çamyuva Mahallesi'nde de yıkımlar yapıldı. Öğle saatlerinde iş makineleriyle bölgeye gelen belediye ekipleri, kaçak yapıların yıkım işlemini yaptı.

5 yıldır işlettiği kafeteryası yıkılan Hüseyin Kibar'ın, dün akşam Kemer Belediyesi tarafından Grand Haber Otel'de düzenlenen etkinlikte 20 yıl ve üzerinde esnaflık yapması dolayısıyla Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül tarafından teşekkür plaketiyle ödüllendirildiği ortaya çıktı.

'RUHSATIM HER ŞEYİM VAR'

Konuya ilişkin konuşan Hüseyin Kibar, 28 yıldır Kemer'de olduğunu ve o dönemden beri turizm ve ticaretle uğraştığını belirtti. 2003 yılından bu yana da Çamyuva Mahallesi'nde esnaflık yaptığını kaydeden Kibar, "Çamyuva'da dükkan açtım. 2003 yılında baraka dükkanlar yıkıldı. Sabit dükkanlara geçtik. İmarlı, iskanlı dükkanlara geçtik. İflas ettim. Kendime bir kafeterya açtım. 5 senedir de bu kafeteryayı işletmekteydim. Ruhsatım her şeyim var, zamanın belde belediyesinden aldım" dedi.

'AKŞAM PLAKET ALDIM, SABAH DÜKKANIMI YIKTILAR'



Dün akşamki törende 20 yılı aşkın süredir yaptığı esnaflık faaliyetleri dolayısıyla plaketle ödüllendirildiğini vurgulayan Kibar, "20 yıldan fazla hizmet yaptım. Bugün sabah da çalıştırdığım kafeterya kepçelerle yıkıldı. Ben başkana teşekkür ediyorum. Sağolsun, var olsun. 20 yıl sonra en azından bizi hatırladı. Eskiden seçimden seçime hatırlıyordu. Ama bu sefer çok iyi hatırladı ve hiç hatırlardan çıkmayacağız, ona teşekkür ediyorum. Akşam konuşmasında 'Beldibi'ndeki kaçak inşaatları dükkanları yıktım, daha Çamyuva'da, Tekirova'da da yıkacağım dükkanlar var' dedi ve bu sabah da ilk benim dükkandan başladı. Kimse bize haber vermedi. Ben de sezon başladı diye 30 bin liralık yatırım yaptım. Ne malımı koyacak yerim var, ne de başka dükkan tutacak param var" diye konuştu.

'KENDİMİ SAVUNACAK GÜCÜM YOK'

Her şeye rağmen Başkan Mustafa Gül'e kırılmadığını kaydeden Kibar, şöyle dedi:

"Eğer turizm daha çok Kemer bölgesine gelecekse andolsun ki Karadeniz'deki 5 katlı evimi de yıkmazsam namerdim. Kepçeyi de kendi göndersin yıkacağım. Ama bilmiyorum benim param kalmadı. Kendimi savunacak gücüm yok. Tanıdığım kimse yok. Gariban diye, yabancı diye bizi burada gelip yıkıyor. Niye yıkmıyor ötekileri? Yan tarafı niye yıkmıyor? Adamın parası varmış gitti yürütmeyi durdurma kararı aldı. Biz alamadık, bizim paramız yok, avukatımız yok. Sağolsunlar, Allah razı olsun. Ben yine de teşekkür ediyorum. Hayırlı sezonlar diliyorum herkese. Merak etmesinler, bu turizm de gelip geçicidir. Zamanında halıcılar, dericiler paraya para demiyordu. Şimdi nerede onlar? Bu otelciler de kalmayacak, dükkan sahipleri de kalmayacak."

BAŞKAN GÜL: İKİSİ ÇOK FARKLI

Belediye Başkanı Gül ise "Esnaflıkta 20'nci yılını dolduruyor olması birinin kaçak yerinin yıkılmayacağı anlamına gelmiyor. İkisi çok farklı şeyler. Biz bu ödülü verirken hiç kimsenin dükkanının iskanına, ruhsatına bakmadık. Yapılan araştırmalarda 20 yıl ve üzeri çalışanlara bu ödülleri veriyoruz. 30'uncu yılını doldurduğunda gerekirse yine ödül veririz. Kaçak yapılaşmayla bu işin alakası yok" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Gül Çamyuva Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title