Haberler

Akraba Topluluklar'dan Akdeniz Üniversitesine Ziyaret

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Mehmet Köse ve Uzman Cengiz Polat, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında "Üniversitelerde Türkiye Bursları Koordinasyon Ofisi" kurulmasına ilişkin imzalanan protokol kapsamında, Akdeniz Üniversitesinde kurulması planlanan Türkiye Bursları Koordinasyon Ofisi hakkında görüşmeler yapıldı.

Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Türkiye'de ilk aşamada 21 üniversitede kurulması planlanan, Türkiye Bursları Koordinasyon Ofislerinden birinin Akdeniz Üniversitesinde bulunmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Uluslararası öğrencilerin kendi ülkeleri ile Türkiye arasında köprü görevi gördüğüne değinen Kurtcephe, "Ülkemizi ve üniversitemizi tüm dünyaya tanıtma görevini onlar yerine getiriyor. Böylesine önemli bir işlevi yerine getiren uluslararası öğrencilerimizin, üniversitemizde en iyi eğitimi almaları için üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirmeye hazırız" dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Mehmet Köse de Türkiye'de eğitim alan 56 bin uluslararası öğrencinin yüzde 25'inin YTB'nin verdiği burslarla eğitim aldığına işaret etti.

Köse, şöyle konuştu:

"Koordinasyon ofisleri, Türkiye'de eğitim gören uluslararası öğrencilerin, bulundukları şehirlerdeki iş, sanat, akademi ve sosyal çevreleri ile iletişimlerinin güçlendirilmesini, YTB ve ilgili kurumların uluslararası öğrencilerle doğrudan temasının sağlanabilmesini ve uluslararası öğrencilerin ihtiyaçlarının daha kolay karşılanabilmesini hedefliyor."

Heyet, Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan eşliğinde, Uluslararası İlişkiler Ofisi, Uluslararası Öğrenciler Ofisi ve yeni oluşturulan Türkiye Bursları Koordinasyon Ofisini görme imkanı buldu.

Prof. Dr. Özkan, Akdeniz Üniversitesinde YTB tarafından verilen Türkiye bursları ile öğrenim gören 290 öğrenci bulunduğunu kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Burhan Özkan Cengiz Polat Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title