Haberler

AK Partili Belediye, CHP'li Belediye'den Kepçesini Geri Aldı

Güncelleme:

Tunceli'nin Çemizgezek İlçesi'ne, 2005 yılında AK Partili yönetim döneminde 'kardeş belediye' protokolü imzalayıp, bir kepçe gönderen İstanbul'un Ümraniye Belediyesi, Çemişgezek'te seçimleri CHP'nin kazanmasının ardından yazıyla iş makinasını geri istedi. Bugün Çemişgezek Belediyesinde teslim tutanağı imzalayan Ümraniye Belediyesi görevlileri, kepçeyi Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy'dan teslim aldılar. Çemişgezek Belediye Başkanı Ersoy, "kepçelerini alıp tepe tepe kullansılar" dedi.

SEÇİMLERDEN SONRA GERİ İSTEDİ

2005 yılında Ak Partili olan Tunceli'nin Çemişgezek ile İstanbul'un Ümraniye İlçesi belediyeleri arasında 'kardeş belediye' protokolü imzaladı. Ümraniye Belediyesi daha sonra Çemişgezek'e bir kepçe gönderdi. Çemizgezek'te 2004 yılından beri Belediye Başkanlığı yapan AK Partili Metin Levent Yıldız, 30 Mart seçimlerinde aday gösterilmedi. AK Parti İlçede Necati Tayyar'ı aday gösterdi, ancak seçimleri CHP adayı Ahmet Şadan Ersoy kazandı. CHP adayı Ahmet Şadan Ersoy seçimleri kazanması üzerine Ümraniye Belediyesi bir yazıyla gönderdiği kepçeyi geri istedi.

Bugün Ümraniye Belediyesi'nden gelen üç görevli Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy tarafından hazırlatılan teslim tutanağını belediyede imzaladıktan sonra, ilçe meydanında yağmur altında kepçenin anahtarları görevlilere teslim edildi.

"KEPÇELERİNİ TEPE TEPE KULLANSINLAR" TEPKİSİ

Çemişgezek Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Şadan Ersoy, ilçe meydanında yağmur altında kepçeyi teslim ederken yaptığı açıklamada, Ümraniye belediyesine teşekkür ettiklerini belirterek, şunları söyledi, "Ümraniye Belediyesi'nin bize vermiş olduğu kepçeyi kullandık. Bunun için ilk önce Ümraniye Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Şimdi de Ümraniye Belediyesi kepçesine kavuşuyor. Onun için de mutlaka Ümraniye Belediyesi de sevinçlidir. Biz de sevinçliyiz. Kepçenin bizdense onlara hizmet etmesi daha fazla olacak. Bizim burada elimizde kepçemiz yok. Tüm mezarlarımızı bununla kazıyoruz. Suyumuz bozuluyor, bununla yapıyoruz. Kanalizasyonu bununla kazıyoruz. Tüm işlemler buna ait. Ama ne yazık ki Ümraniye Belediyesi bizim derdimize çare olmadı. Bizden kepçesini geri istedi. Neymiş, Çemişgezek Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partili bir Belediyeymiş diye. Biz Cumhuriyet Halk Partili belediye olarak övünüyoruz, bundan da gurur duyuyoruz. Biz partimizin rozetini çıkartmışız, aslında Çemişgezek'e hizmet için varız. Bunu Ümraniye Belediyesi'ne maalesef anlatamadık. Alsınlar tepe tepe kullansınlar. Bize kepçe verenler de olur. Mutlaka verecekler de. Ama burada bu kepçeyi Ak Partilisi de kullanıyor, CHP'lisi de kullanıyor. Bizim önceliğimiz Çemişgezekli olmaktır. Biz tüm Çemişgezek'in hizmetindeyiz."

"PROTOKOL BİTTİ" GEREKÇESİ

Kepçeyi teslim alan Ümraniye Belediyesi yetkilisi Recep Demirtürk ise, kepçenin daha önce protokolla belediyeye verildiğini, protokolun 10'ncu ayın 6'sında bittiğini belirterek, Protokol bittiği için geri alıyoruz. Protokol dolduğu için görevlendirildim ve almaya geldim. Sağ olsunlar teslim aldım diye konuştu.

Kepçenin Ümraniye Belediyesi tarafından geri alınmasına alanda toplanan vatandaşlar da tepki gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ümraniye Ak Parti İstanbul Tunceli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (7)

S.B.:

AKEPE''ye yakışır bir hareket. . . . . . . ellerinden gelse, verdikleri zekatları bile geri alırlar bu sahte Müslümanlar . . . . . . . . !!!

6
4
yanıtYanıtla
DERSİMLİ:

ÇEMİŞGEZEKTE YILLARCA AKP ÇALDI YEDİ BİRDEN RANT KESİLDİ ZORLARINA GİDİYOR HURDA KEPÇELERİ ZATEN İSTANBULA YETİŞMEZ BURDA ÖNEMLİ OLAN AKP GİBİ FAŞİST BİR PARTİNİN TUNCELİ İNSANINA BAKIŞ AÇISIDIR.

4
1
yanıtYanıtla
Zeynel:

beklerim adamların derdi halka hizmet olmayınca böyle ayıpları çok yapıyorlar

2
1
yanıtYanıtla
munzur:

akp siyaseti bu kadar aciz bi duruma düşmüş!! çemişgezekliler ilk önce dersimli olmasını bilsin sonrada orada gerçek bi halkçı yerel yönetimlen yönetilen bi belediye inşa etsinler. akp de aynı chp de mhp de!! sonuçta sistem ve düzen partisi bunlar.

1
1
yanıtYanıtla
Metin ÇOKMobil-ANDROID:

Kepçeyi teslim almaya giden Umr.Belediyesi yetkilisi de eski bir CHP'ki olması ilginçlik katiyor olaya...

0
2
yanıtYanıtla
ak parti:

ak partiyi seçmezseniz sonucuna katlanırsınız böyle akıllı olun

0
2
yanıtYanıtla
Gökhan Mobil-ANDROID:

ulan bu haber türkiyede olsa yer yerinden oynardı ama normal bir sıkıntı gibi anlatıyorlar brezilya da baksana

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title