Haberler

AKP Kongresi(1)

AKP Kongresinde Yoğun Güvenlik Önlemleri

AKP’nin 2’inci Olağan Büyük Kongresi yoğun güvenlik önlemleri altında toplandı. 1500 polisin görev yaptığı kongrede eski Başbakan Bülent Ecevit için saygı duruşunda bulunuldu.

AKP Kongresi ASKİ Spor Salonu’nda çalışmalarına başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bülent Ecevit’in cenazesinde bulunduğu için kongrenin açılışını Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yaptı.

ASKİ Spor Salonu’nun bulunduğu alanda yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Delegeler ve partililier salona girmek için oluşturulan birkaç barikatta üst aramasından geçirildiler. Kongre alanında 1500 polisin görev yaptığı öğrenildi. Kongrenin yapıldığ spor salonunun yanına partililer için büyük bir çadır kuruldu.

Salonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri yanyana asıldı. Salonda ayrıca “Bizimkisi bir aşk hikayesi”, “Seninle Herşeye varız” şeklinde teşkilatın açtığı pankatlarla Genel Merkezin belirlediği “Türkiyenin Partisi”, “Türkiyenin Lideri” sloganlarının asılı olduğu gözlendi.

Kongrede daha önceki kongre etkinlikleri ve toplantıların tersine harem selamlık uygulamasına gidilmeyerek kadın delege ve partililerin karışık oturdukları gözlendi.

Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bütün gözlerin ve dikkatlerin partinin üzerinde olduğunu belirtirken “Siyasetin tükendiği Türkiye’nin yönetilmez hale getirildiği halden bugüne geldik. 73 milyonun tamamına hiçbir ayrım yapmaksızın talep edilen hizmetleri götürüyoruz. Bu yoldan dönmyeceğiz yorulmayacağız” diye konuştu.

TOPTAN’DAN “ŞU ÇILGIN TÜRKLER” MESAJI

81 il başkanın verdiği önergenin oybirliği ile kabul edilmesi sonucu Divan Başkanlığına Zonguldak Milletvekili TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Köksal Topkan seçildi. Toptan, seçimin ardından yaptığı kısa konuşmada yürüyüşlerinin devam ettiğini, etmesi gerektiğini belirtirken partinin bu yürüyüşündeki temel değerleri olarak Şeyh Edebali, Kurtuluş Savaşı, Atatürk, Demokrat Parti, Nazım Hikmet’i saydı. Toptan yürüyüşe devam etme gerekçelerini ifade ederken de iktidarın 4 yıllık uygulamalarını anlattı ve AB sürecinde “Türkler yapamaz” diyenler karşı “Dosta düşmana şu çılgın Türkler dedirttik o zaman yürüyüşe devam etmeliyiz” diyerek geçen yıla damgasını vuran Turgut Özakman’ın “Şu Çılgın Türkler” kitabına gönderme yaptı. Toptan sözlerini “Yer yarılmadıkça gök delinmedikçe bizi zaferden alıkoyabilecek hiçbir güç yoktur” diyerek tamamladı

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title