Haberler

Aklın Uykusu Umut" Sergisi Açıldı

Aysun Akbulut’un “Aklın Uykusu Umut” isimli üçüncü kişisel resim sergisi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

Aysun Akbulut'un "Aklın Uykusu Umut" isimli üçüncü kişisel resim sergisi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde açıldı.

Maltepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğlu, sergi salonlarında geçtiğimiz kasım ayından itibaren tam dokuz sergi açtıklarını belirterek, "Bu onuncu sergide, ikinci profesyonel kadın sanatçıyı ağırlıyoruz. Umut veren çiçeklerle dolu bu sergi için Aysun Akbulut'a teşekkür ediyorum" dedi. Son yıllarda kent insanının dört duvar arasında yaşadığı yalnızlığa, mutsuzluğa karşı çıkış yolu bulunduğuna değinen resim sanatçısı Aysun Akbulut da, "Umuda ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bir buçuk yıllık çalışmamın neticesi olan bu sergimde, insanların dört duvar arasında yaşadıkları umutsuzluktan bir çıkış olduğunu göstermek istedim" diye konuştu.

34 yağlı boya tablonun bulunduğu sergide sanatçı Aysun Akbulut, bireyin doğaya ve kendi kökenine dönüşü sorularına cevap arıyor.

Sergideki bazı tablolarında şair Didem Madak'ın şiirlerinden de esinlenen Akbulut, renkler, imgeler ve semboller üzerinden bilinçaltına göndermeler yapıyor. Aysun Akbulut'un sergisi, 8 Aralık'a kadar ziyarete açık olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title