Haberler

Akkuyu'da Kurulacak Nükleer Santral

Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, nükleer santralin kurulacağı Akkuyu'nun sismik açıdan en güvenli yer olduğunu söyledi.

Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, nükleer santralin kurulacağı Akkuyu'nun sismik açıdan en güvenli yer olduğunu söyledi.

Kasumov, Adana Genç İş Adamları Derneği'nde (AGİAD) düzenlenen "Akkuyu Nükleer Enerji Santrali Bilgilendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, santralin inşaatı sırasında Türkiye'den sağlanabilecek tüm işlerin Türk firmalar tarafından yapılacağını belirtti.

Santralin yaklaşık 20-22 milyar dolarlık bir yatırım olacağını kaydeden Kasumov, bu yatırımın yarısına yakınından Türk firmalarının yararlanacağını ifade etti.

Kasumov, 2013 yılının sonuna kadar gerekli etüt çalışmalarını bitirip, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunu almayı planladıklarını söyledi.

Santralin temelinin 2014 yılı başında atılacağını belirten Kasumov, firmalar için asıl işin temel atıldıktan sonra başlayacağını kaydetti.

İnşaat sırasında 10-12 bin kişinin çalışacağını, santralin dolaylı olarak da 40 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını ifade eden Kasumov, nükleer santral kurulması açısından Akkuyu'nun güvenli olduğu için tercih edildiğini belirterek,

"Burası sismik açıdan en güvenli yer" dedi.

Kasumov, bir gazetecinin "Son yaşanan depremlerden sonra bir endişe taşınıyor mu-" şeklindeki sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Modern, son teknoloji ürünü olan santral çok şiddetli bir depreme dayanıklı olarak yapılacak. Çok yüksek binalar da yapılıyor depreme dayanıklı olarak. Son teknolojiler bu sorunu ortadan kaldırıyor. Buna rağmen biz, bölgenin olabilirliği en yüksek deprem şiddetini hesaplayabilmek için de sismik çalışmaları yapıyoruz. Verileri topluyoruz. 20 milyar doları yerin altına indirmek istemiyoruz."

Muhabir: Anıl Bağrık

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title