Haberler

Akkuyu" Çalışanlarının Çocukları St. Petersburg Sahnesinde

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - "Rezerford'a Sor" müzikalinden detaylar- Projeye Türkiye'den katılan Melisa Kaboğlu ile röportaj- Rosatom'un İletişim Bölümü Başkanı Sergey Novikov ile röportaj "Akkuyu" çalışanlarının çocukları St. Petersburg sahnesinde- Rosatom'un organize ettiği "Nuclear Kids - 2015" projesi kapsamında 7 ülkeden 70 çocuğun yer aldığı "Rezerford'a Sor" müzikali sahnelendi Rusya'nın St. Petersburg kentinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali çalışanlarının çocuklarının da yer aldığı "Rezerford'a Sor" müzikali sergilendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - "Rezerford'a Sor" müzikalinden detaylar- Projeye Türkiye'den katılan Melisa Kaboğlu ile röportaj- Rosatom'un İletişim Bölümü Başkanı Sergey Novikov ile röportaj "Akkuyu" çalışanlarının çocukları St. Petersburg sahnesinde- Rosatom'un organize ettiği "Nuclear Kids - 2015" projesi kapsamında 7 ülkeden 70 çocuğun yer aldığı "Rezerford'a Sor" müzikali sahnelendi Rusya'nın St. Petersburg kentinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali çalışanlarının çocuklarının da yer aldığı "Rezerford'a Sor" müzikali sergilendi.Aleksandrovsk Tiyatrosu'nda Rus Rosatom şirketinin organize ettiği "Nuclear Kids - 2015" projesi kapsamında sahnelenen müzikalde Türkiye, Rusya, Belarus, Macaristan, Vietnam, Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti'nden 70 çocuk yer alıyor.Rosatom'un İletişim Bölümü Başkanı Sergey Novikov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzikalin İgor Kurçatov tarafından temeli atılan Rusya nükleer sanayisinin 70. yılına ithaf edildiğini belirtti.Müzikali hazırlayan yönetmenlerin, nükleer sanayinin temelini atan kişinin çocukluk yıllarında nasıl biri olduğu üzerinde düşündüklerini anlatan Novikov, "Kurçatov'un biyografisinde o döneme ilişkin az bilgi olmasına bakmayarak, oyun yazarı o döneme ilişkin birkaç tarihi olay bularak senaryoyu onun üzerine kurdu. Rezerford'a Sor müzikali, gelecekte Sovyet bilim adamı olacak küçük İgor'un hikayesidir" diye konuştu.Projeye Türkiye'den katılan Melisa Kaboğlu da St. Petersburg'da sahnede olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu projede Türkiye'yi temsil etme şansı yakaladığım için gurur ve mutluluk duyuyorum. Bu büyük bir sorumluluk olduğu için elimden geleni yapacağım" dedi.Müzikal, nükleer santrallerin bulunduğu Novovoronej kentinin ardından 5 Ağustos'ta Macaristan'ın Pakş, 8 Ağustos'ta Çek Cumhuriyeti'nin Ceske Budejovice kentinde ve Moskova'daki Et Cetera Tiyatrosu'nda sahnelenecek.Rosatom tarafından hazırlanan ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki nükleer santral çalışanlarının çocuklarının şarkı, dans ve tiyatro gibi sanatsal yeteneklerinin açığa çıkmasına yardımcı olmayı hedefleyen "Nuclear Kids" projesi her yıl hazırlanan bir müzikal ile çocukları bir araya getiriyor.Müzikal için yaşları 11 ila 16 arasında değişen ve hepsi Rosatom'un faaliyette olan veya inşaat aşamasındaki nükleer enerji santrallerinin çalışanlarının ailelerinden oluşan 450 çocuk arasından seçilenler, Rusya'nın ünlü sanat okullarındaki öğretmenlerden eğitim aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Petersburg Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title