Haberler

Akkuş'ta Tokatlı Leyla Rüzgârı

Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta sonu şehrinin adını isminin önüne koyarak ün yapan Kara kız Tokatlı Leyla Barut, Akkuş'un gürgenleri arasında rüzgâr gibi esti.

Hafta sonu Ordu Akkuş'un Salman Kasabasında yapılan Sezai Akkaya'nın oğlunun düğün törenine davet edilen Türk Halk Müziği Sanatçısı Tokatlı Leyla Barut ile birlikte yörenin sevilen işadamlarından Yüksel Mıhcı ve Demokrat Ordulular Platformu Başkan Yardımcısı Osman Patoğlu'yla beraber Ordu Akkuşa doğru yola çıktık.

Hem konser hem de işadamı Yüksel Mıhcı'nın misafirperverliğinde kısa bir Karadeniz turu yapma fırsatı yakaladık.

Başta Tokat yöresi olmak üzere Ordu ve çevre vilayetlerinde düğün, nişan ve festivallerde halkın ısrarla programlarında görmek istediği sanatçı olan Türk halk müziğinin güçlü ve enerjik sesi Tokatlı Leyla Barut hafta sonu yine Ordu'nun Akkuş ilçe köylerinde düğün ve nişanlarda sahne aldı.

Akkuş'un Salman Kasabasında yörenin sevilen ailelerinden Akkaya ailesinin oğullarının kır düğününde sahne alan sanatçı üç saati aşkın sahne de kalarak bir nevi de rekora imza attı. Akkuşun gürgenlerinden, Ellik türküsüne, halaydan ağıta kadar birçok esere ses olan sanatçı akşama da bir başka köyde bir başka düğünde sahne aldı.

Yoğun geçen iş ve gezi programı sonrasında bölgenin sevilen işadamlarından Cemil Yıldıran'ın da programa dâhil olmasıyla sanatçı Tokatlı Leyla Barut Erbaa Seyir Terası (Seyrantepe) de ekibin onuruna akşam yemeği ziyafeti sundu.

Belirtmekte fayda var sanatçı Tokatlı Leyla Barut; ilkbaharın gelmesiyle düğün ve festivallerin sezonu açılırken Tokatlı Leyla Barut daha şimdiden mayıs sonuna kadar programını doldurdu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karadeniz Akkuş Ordu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title