Haberler

Akkuş: "Gerekirse Eğitim İçin Makam Odamı Bağışlarım"

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde, 2 yıllık yüksekokul için çalışmalara başlayan Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, Elbistan Meslek Yüksek Okulu’ndan aldığı destekle amacına ulaştı.

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde, 2 yıllık yüksekokul için çalışmalara başlayan Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, Elbistan Meslek Yüksek Okulu'ndan aldığı destekle amacına ulaştı. Elbistan Meslek Yüksek Okulu yöneticilerini makamında ağırlayan Akkuş, "Gerekirse eğitim için makam odamı bağışlarım" dedi.

Nurhak'ta 2 yıllık yüksekokul talebine, YÖK'ten olumlu yanıt gelmeyince Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) devreye girmesiyle muhasebe ve bilgisayar bölümlerinin açılmasına karar verildi.

Eğitim için gerekli donanım ve barınma noktaları için Nurhak'ta incelemelerde bulunan MYO heyeti, Belediye Başkanı Ahmet Akkuş ve İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç'ı ziyaret etti.

Belediye Başkanlığı'nda ziyaret sırasında konuşan Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, öğrencilerin barınması için gerekirse makam odasını verebileceğini bildirdi. Akkuş, "Seçim süresinde yoğun bir dönemden geçtik. Nurhak halkına bu vesileyle teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle göreve başladım. Göreve başlar başlamaz Nurhak'ın en önemli sorunlarından bir tanesi olan eğitim sorununun, Meslek Yüksek Okulu sorununun konuşulması beni çok mutlu etti" dedi.

"Nurhak'ta iki tane valiz hazırlanır. Birisi gurbetçi valizidir, birisi eğitim valizidir" diyen Başkan Akkuş, şöyle devam etti:

"Yıllardır biz bunun mücadelesini verdik. O yönde çalışmalarımızı yaptık. Şimdi Nurhak'ta eğitim valizinin bir tane daha çoğalması bizleri çok mutlu ediyor. Daha öncede dile getirmiştim. Belediye Başkanı olarak Nurhak'ın eğitime, Nurhak'ta ki barışa, huzura katkı sağlayacağına inandığım yüksek okul için makam odası uygun görülürse, makam odasını bırakıp çadırda belediye başkanı olarak hizmet yürütebilirim. Sözümün arkasındayım."

Akkuş, konuşmasının sonunda ise, "Nurhak coğrafyaya baktığımız zaman bir geçiş noktasıdır. Adıyaman'ı İç Anadolu'ya, Malatya'yı Akdeniz'e, Akdeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan bir yerdedir. Bu okulun açılmasıyla birlikte bu geçiş noktasını eğitime verilen değeri arttırmış olacağız. Nurhak'ta bir söz vardır, 'yatağımı yorganımı satar, çocuğumu okuturum' bu sözü söyleyen bir halkın seçtiği biri olarak benimde çadırda hizmeti yürütürüm demem çok değildir" ifadelerine yer verdi .

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici ise, 2 programda ilk etapta 60 öğrencinin Nurhak'ta eğitim göreceğini ifade ederek, "Ziyaretimizin amacı sayın başkanımızı tebrik etmek. Mutluluğunu paylaşmak. Diğer sebebimiz ise senatomuz tarafından Nurhak'a 2 yıllık okul açılmasıyla ilgili. YÖK'ün olumlu görüşü sonrasında 2014 yılında belirlenen programlara 60 öğrenci alınacak. Sayın Başkanımızla mekan konusunu konuştuk. Diğer altyapıyla ilgili konuları görüşüp, önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine bunları hazırlamak için buradayız. Kendileri bize destek olacaklarını zaten sunmuşlardı" dedi.

Kaymakam Murtaza Dayanç'ı da ziyaret eden heyet, çalışmalarla ilgili bilgi alış verişinde bulundular. Bu kapsamda; Nurhak ilçesinde açılacak olan Bilgisayar Programcılığı ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları dersleri verilecek. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Ahmet Akkuş Elbistan Nurhak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title