Haberler

Akkiraz: Şov Yapmadan Gereğini Yapsınlar

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Soma’daki maden faciası nedeniyle milletvekilliğinden istifa edeceğini söyülüyor. Akkiraz dilekçesinde, istifa etmenin de siyasal bir erdem olduğunu ve “Ben adamımı yedirmem” mantığının artık siyasal bir argüman olmaktan çıkması gerektiğini vurguluyor.

"SORUMLULUK GEREĞİ PROTESTO EDİYORUM"

CHP’li Akkiraz yaptığı açıklamada, “Soma’da yaşanan facianın siyasi bir sorumlusu olmalı ve bu da AKP hükümeti. Ancak onlar bu siyasi sorumluğu üstlenmiyor. Ölen 5 kişi, 10 kişi, 100 kişi, değil 300’den fazla evde yas tutuluyor ve ailelerin geleceği kararmış durumda. Bu nedenle de ben maden katliamında hayatını kaybedenler ve onların yakınlarına karşı duyduğum sorumluluk gereği hükümeti protesto ediyorum ve istifa ediyorum” dedi.

"300'DEN FAZLA CANINI HESABINI SORSUNLAR"

Şov yapmadığını dile getiren Akkiraz şunları söyledi: “‘Şov’ ise kendileri ‘şov’ yapmadan gereğini yapsınlar. Üstlenmeleri gereken siyasi sorumluluğu üstlenip istifa etsinler. Koltuklarına sarılmayı bırakıp 300’den fazla canın hesabını sorsunlar. TBMM Başkanlığı’na göndereceğim dilekçenin de gereğini yaparlar, vekilliğimi düşürürler. Ben Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ’na beyanımı ilettim. ‘İktidarın alternatifiysek en sert cevabı vermeli, ne gerekiyorsa yapmalıyız’ dedim. İşleme konulması talebiyle dilekçemi yarın (bugün) danışmanlarım aracılığıyla Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ileteceğim. Takdir kendilerinin, dilekçemi işleme koymak üzere TBMM Başkanlığı’na iletirler. Parti organlarının kararı için ben bir süre bekleyeceğim ve gereken adımı atma konusunda irade beyanımın arkasındayım.”

İSTİFASINI KILIÇDAROĞLU'NA SUNDU

Akkiraz, ‘Twitter’ hesabından da “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ile görüştüm. ‘ Soma faciası sonrası istifa etmeliyiz’ dedim. Genel başkanımız konunun şu anda çok taze olduğunu gerekirse istifa kurumunun da önemli bir seçenek olduğunu belirtti. İktidarın koltuk aşkına, siyasi sorumluluk almama çabasına karşılık Soma’da yitirdiğimiz canların yanında olmak için koltuğa ihtiyacımız yok” açıklaması yaptı.

"ÖNCE AK PARTİLİLER İSTİFA ETSİN"

Milletvekilliğinden istifa tartışmasına katılan isimlerden biri de CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey oldu. Pavey, Soma’daki kazanın hemen ardından başta Başbakan Erdoğan olmak üzere TBMM’ye “Başbakan ve vekiller, gelin hep birlikte utanalım ve birlikte istifa edelim” sözleriyle istifa çağrısı yapmıştı.

Pavey çağrısına ilişkin, “Benim çağrım bir ortak ahlakı hatırlatma çağrısıydı, kendilerine sorumluluklarını hatırlattım. Ortak bir ahlaki duruşu sergileme ve istifa, diye bir yolun mümkün olduğunu gösteriyorum. Yoksa muhalefet görevini yapmıştır, yapmayan iktidardır. Tek bir iktidar milletvekili istifa etsin, ben de onunla birlikte gider istifamı veririm. Ben ilk günden beri bu tavrımı sürdürüyorum” dedi.

ÖZGÜMÜŞ'TEN AĞIR ELEŞTİRİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, istifa ettiğini açıklayan Akkiraz'a "İstifa edeceksen,'Ben Türkücüyüm,vekilliği kıvıramadım, üç yılda Meclis'e beş kez geldim' diye istifa et. Popülist kahramanlığa gerek yok ki" sözleriyle yanıt vermişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Sabahat Akkiraz Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500

Yorumlar (187)

ALEVİDİR NE YAPSA YERİDİR....undefined:

ULAN İŞİNİZ GÜCÜNÜZ FİTNE FESAT BEEE. ÖLECEĞİMİ BİLSEM CHP YE YİNEDE OY VERMEM

38
5
yanıtYanıtla
berat kayaberatkaya60@hotmail.com:

alevilere kurban ol yalaka...

yanıt0
yanıt0
manidar?ayse_ince_8744@com.tr:

her zaman her yerde ülkeyi karıştıran alevilere mi?

yanıt0
yanıt0
berat kayaberatkaya60@hotmail.com:

geber zaten senin oyun helal olmaz .....

yanıt0
yanıt0
aliçoerdalaltintas71@hotmail.com:

sen salaksında ondan geri kafalı

yanıt0
yanıt0
hakpekundefined:

Sn.paveyde ozgumusde zati akkirazda sinirlerinin hakimi olmadiklarini ortaya koymuşlardır..Yağmur hic yagmadi sorumlu AKP yağmur cok yagdi sorumlu AKP otobüs kaza yaptı sorumlu AKP biri merdivenlerden düşer korkuluk niye yok sorumlu AKP...Yahu arkadaş....bunların hepsini sorumlusu AKP'mi..? Buna ilkokul çocuğu bile inanmazken siz elit diyorsunuz ya kendinize nazil boyle bir yalana inaniyorsunuz..Tuh tuh..yanmisiz biz

32
8
yanıtYanıtla
Hayrettinhayro74@hotmail.com:

Bu arada benim yeni dogmus bebegim sürekli gaz problemi cekiyor! NERDE BU DEVLET NERDE HÜKÜMET! HÜKÜMET ISTIFAAAAA, BASBAKAN ISTIFA! Sebahat sen dur bir kenarda senin hic bir sucun yok, tek sorumlusu AKP`dir!

yanıt0
yanıt0
vatandaşAdınız Yazınundefined:

Bu chp bugüne kadar bu ülkeye ne katkı yapmışki bundan sonra olsun bunların bu ülkeye yaptıkları somut birşey varmı . tek yaptıkları şey yapılan her şeye karşı çıkmak

23
11
yanıtYanıtla
soran adamdfdf@ghgh.de:

Bu CHP en son ne zaman iktidar oldu zevzek?

yanıt0
yanıt0
yorum yapmak zorudamısınerdalkaracanaslan@hot:

tamam cahilsin anladık da neden ifşa etme gereği duyuyorsun

yanıt0
yanıt0
Tüm 187 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title