Haberler

Akın Öztürk İçin 5 Generali Harcadılar

Güncelleme:

FETÖ'cü darbe kalkışmasının 1 numarası olduğu kaydedilen Org. Akın Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanı olması için cemaat 5 generali kumpas davalarına dahil ederek, Öztürk'ün önünü açtı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin kritik isimlerinden eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk'ün önünü açmak için her yola başvurduğu öğrenildi. Balyoz tertibiyle Hava Kuvvetleri'nde 5 general tutuklanınca Org. Öztürk, Hava Kuvvetleri Komutanı oldu.

''TÜMGENERALLERİ DE HEDEF ALDILAR''

Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanı olmasında Balyoz tertibinin rol oynadığını kaydeden emekli bir havacı general, Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanı yapılmasının öyküsünü şöyle anlattı: "Normalde Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Bilgin Balanlı olacaktı. Ama FETÖ Balyoz tertibiyle Orgeneral Bilgin Balanlı'yı hapse attı. Arkasından Org. Mehmet Erten Hava Kuvvetleri Komutanı yapıldı. Bu hamle ile Akın Öztürk'ün önü açıldı. Arkasından ne olur ne olmaz diye Korgeneraller Korcan Pulatsü ve Korgeneral Ziya Güler de tutuklandı. Arkasından Korgeneral Rıdvan Ulugüler ve Turgut Atman hakkında da tutuklama kararı çıkarıldı. Hava Kuvvetlerine tam hakim olmak için korgenerallik için sırası gelen tümgeneralleri de hedef aldılar."

''ABİDİN ÜNAL OLMALIYDI''

Akın Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanlığının da teamüllere aykırı olduğunu vurgulayan havacı general, "Kıdem ve sicil sırasına göre Org. Abidin Ünal, Hava Kuvvetleri Komutanı olması gerekiyordu. Ama teamüllerin aksine Org. Akın Öztürk yapıldı. Eğer, Org. Abidin Ünal, Hava Kuvvetleri Komutanı olsaydı Org. Akın Öztürk'ün emekliliği gündeme gelecekti. Org. Abidin Ünal, Akın Öztürk'ün görev süresi dolmasından sonra Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. Bugün yaşananlar sürpriz değil. Ergenekon, Balyoz tertiplerinde hükümete FETÖ yol gösterdiği için bunlar oldu" dedi.

ADAMLARINI VALİ ATAYACAKTI

Darbe gerçekleşseydi Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay İstanbul Valisi, Tuğgeneral Kemal Akçınar Ankara Valisi, Tuğgeneral Veyis Savaş da İzmir Valisi olacaktı. Ankara, İstanbul ve İzmir'e atanacak isimlerin havacı olması ve Akın Öztürk'e yakın isimler olması dikkat çekti.

KARARGAH'TAN AKIN ÖZTÜRK'E YALANLAMA

FETÖ'cü darbe girişiminin bir numarası olarak gösterilen Org. Akın Öztürk'ün Emniyet ifadesindeki "Ben Akıncı Üssü'ndeki lojmanda akşama kadar vakit geçirdim. Akıncı Üssü'nde mutat uçak iniş ve kalkışlar oluyordu. Devamlı hareketlilik olduğu için ben önce bir şey fark etmedim." sözlerine Karargah'taki kaynaklardan yalanlama geldi. Kaynaklar, "Akın Öztürk yalan söylüyor. Cuma günü mutat uçuşlar yapılmıyor. Mutat uçuşlar salı ve çarşamba günü yapılıyordu. Akın Öztürk bu işin başında; tutuklanan birçok general Öztürk'ü kurtaracak ifadeler verdi." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bilgin Balanlı Abidin Ünal İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title