Haberler

Akıma Kapılan Çocuk Hayata Döndürüldü

Şanlıurfa'da, Balıklıgöl Yerleşkesi'nde açıkta bırakılan kablodan akıma kapılan çocuk, sağlık ekibinin müdahalesiyle hayata döndürüldü.

Şanlıurfa'da, Balıklıgöl Yerleşkesi'nde açıkta bırakılan kablodan akıma kapılan çocuk, sağlık ekibinin müdahalesiyle hayata döndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Balıklıgöl Yerleşkesinde, Suriyeli Kaddan ailesinin çocukları 9 yaşındaki Abdulğani ve 2 yaşındaki Ahmet Kaddan, çimenlik bölgede oynadıkları sırada, sökülmüş ışıklandırma direklerinden geride kalan ve açıkta bırakılan elektrik kablolarından akıma kapıldı.

Akımın şiddetiyle iki kardeşin savrulduğunu gören anne ve babası, Ahmet'in ellerinde yanıklar oluştuğunu ve nefes alamadığını fark etti.

Ailenin kendi imkanlarıyla yakında bulunan ambulansa götürdüğü çocuğun kalbinin durduğu tespit edildi. Sağlık ekibinin ambulanstaki müdahalesiyle kalbi tekrar çalıştırılan çocuk, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Buradaki müdahalenin ardından Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen çocuk acil serviste müşahede altına alındı.

Ahmet Kaddan'ın babası Muhammet Sait Kaddan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerleşkedeki yeşil alanda oturdukları sırada oyun oynayan Ahmet'in açıkta bırakılan kablolara dokunması nedeniyle hem kendisinin hem de ağabeyinin akıma kapıldığını söyledi.

Kucağına aldığı çocuğunu hızlı bir şekilde ambulansa yetiştirdiğini belirten baba Kaddan, "Ahmet'in ellerinde yanıklar oluştuğunu ve hareket etmediğini gördüm. Hemen kucağıma alarak yakında bulunan ambulansa taşıdım. Sonra hastaneye götürdük." dedi.

Akıma kapılan diğer çocuğunun herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını kaydeden Kaddan, bölgedeki yeşil alanlarda açıkta bulunan elektrik kablolarının büyük bir tehlike oluşturduğuna işaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Balıklıgöl Şanlıurfa 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title