Haberler

Akıllı Yıldızlar" Projesi

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yıldız: "Gelecekten emin olabilmek için çocuklara, yaşadıkları mekana ilişkin enerji verimliliği konusunda bir bilinç kazandırmalıyız" Soyak Holding Üst Yöneticisi Çamlıbel: "Okullarımızdaki bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra projemiz kapsamındaki okul binalarımızda.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "Gelecekten emin olabilmek için çocuklara, yaşadıkları mekana ilişkin enerji verimliliği konusunda bir bilinç kazandırmalıyız" dedi.

Soyak Holding, İstanbul ve İzmir milli eğitim müdürlükleri ile Bilgi Üniversitesi'nin ortaklığıyla ilkokullarda hayata geçirilerek 33 devlet okulunun 4. sınıflarında uygulanacak "Akıllı Yıldızlar" enerji tasarrufu kurumsal sosyal sorumluluk projesi tanıtıldı.

Sakıp Sabancı Müzesi The Seed'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu, proje için hazırlanan eseri seslendirdi.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Soyak Holding'in sürdürülebilir bir gelecek için çok önemli çalışmalar yaptığını belirterek, projenin İstanbul'da üç ilçede planlandığını söyledi.

Yıldız, "Gelecekten emin olabilmek için çocuklara, yaşadıkları mekana ilişkin enerji verimliliği konusunda bir bilinç kazandırmalıyız. Ben çocuklardan çok umutluyum. Bireysel anlamda kendilerini çok daha iyi ifade etme imkanları var. Bu projelerin de önemi belki burada ortaya çıkıyor. Bizim bu çocukları iyi yetiştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Soran, sorgulayan, eleştirel düşünen, 21. yüzyıl becerileriyle kuşanan ve öz güveni gelişmiş çocuklar yetiştirmek istediklerini dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

"Bunun hakikaten kazandırılması da kolay değil. İşte, sektörle iş alemiyle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte bunları verebiliriz. Enerji tasarrufu konusu gündeme geldiği zaman biz bununla ilgili birçok proje hayata geçirdik. Enerji denince verimlilik vurgusunu yapmamız lazım. Geçmişte ilk akla tasarruf gelirdi. Halbuki tasarruftan ziyade verimlilikten bahsediyoruz. Bu daha rasyonel bir yaklaşımı da ifade ediyor. Çocuklarımıza belki bir yaşam beceresini kazandırma anlamında, yaşadığımız çevreye, dünyaya ilişkin enerji kaynaklarına, bunların verimliliği ve sürdürülebilirliğine ilişkin son derece önemli bir proje. Ben okullarımızın bu projede kendilerini en iyi şekilde ifade edeceklerini, yararlı sonuçlar elde edileceğini ve eğitim çıktısı olarak da diğer kuruluşlarımıza iyi örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

"İyi bir proje ortaya çıktı"

Soyak Holding Üst Yöneticisi Emre Çamlıbel, projenin hazırlıklarının yaklaşık bir yıldır sürdüğünü belirterek, kurum içerisinden çıkan bir proje hazırlandığını dile getirdi.

Çamlıbel, Soyak Holding'in stratejisinin uzun yıllardır sürdürülebilirlik üzerine kurulduğunu, bütün çalışmalarını da bu ilke çerçevesinde yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Tüketilen enerjinin yarıya yakınını binaların kullandığını, dolayısıyla bu projeyi oluştururken okulları, ilköğretim çağındaki çocukların bilinçlenmesi, farkındalığının artması için bir platform olarak gördüklerini vurgulayan Çamlıbel, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleri, Bilgi Üniversitesi'nin de yönlendirmesiyle oldukça iyi bir proje ortaya çıktı. Proje öncelikle 4. sınıf öğrencilerine yönelik bir proje. İlkokul öğrencilerinin benimseme, öğrenme, kendilerine katma kabiliyeti çok yüksek. Dolayısıyla buna güveniyoruz. Okullarımızdaki bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra projemiz kapsamındaki okul binalarımızda gerçekleştirilecek verimlilik uygulamalarıyla da yüzde 10-20 oranında tasarrufa destek olmayı hedefliyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Muammer Yıldız Çamlıbel İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title