Haberler

Akıllı Şehir Hatları Vapurları, İstanbulluların Gönlünü Fethetti

İstanbul Boğazı’nda 160 yıllık tecrübesi ile yolcularına hizmet veren şehir hatları vapurlarının 3 yeni nesil üyesi, modern tasarımı ve konforu ile kısa sürede İstanbulluların gönlünü fethetti.

İstanbul Boğazı'nda 160 yıllık tecrübesi ile yolcularına hizmet veren şehir hatları vapurlarının 3 yeni nesil üyesi, modern tasarımı ve konforu ile kısa sürede İstanbulluların gönlünü fethetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) deniz ulaşımında yaptığı yenilikçi çalışmalar, İstanbulluların büyük beğenisini topluyor. Son olarak şehir hatlarının filosuna 3 adet çift yönlü yanaşma sistemli, engelli erişimine uygun, en son teknolojik donanımlara sahip, akıllı vapurlar katıldı. Durusu, Göksu ve Küçüksu adını taşıyan tasarımını Türk mühendislerin yaptığı üç yeni gemi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle 1 hafta önce hizmete alındı. Akıllı vapurların düşük karbon salınımı yapan ve görüntü kirliliğini azaltan çevreci motorları, diğer şehir hatları vapurlarından ayıran önemli unsurlar arasında.

SON TEKNOLOJİYE SAHİP AKILLI VAPUR

İstanbul Boğazı'nın güçlü akıntısı ve ters rüzgarlarına karşı güçlü manevra ve seyir cihazları ile donatılan double ended tipi gemiler çok hızlı şekilde hızlanıp, yavaşlayabiliyor. Otomatik kapı sistemi ve acil durum tahliye kolaylığının yanı sıra birbirinden bağımsız 360 derece her iki yöne dönebilen 2 adet "Z-Drive" pervane sistemine sahip. Durusu, Göksü, Küçüksu adındaki 3 yeni vapur, 700 yolcu kapasitesine sahip. Uygun iniş-biniş rampası herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için kaptan tarafından güvenlik kamerasıyla sürekli izleniyor. Vapurda iniş ve biniş rampalarından tuvalete kadar engelli yolcuların tek başına seyahat edebilecekleri bir tasarım düşünüldü.

"HIZLI MANEVRA YAPABİLİYOR"

Yeni şehir hatları vapuruna binerek Eminönü'nden Üsküdar'a geçen Ümit Çakır, "Eski vapurlarla yeniler arasında büyük fark var. Yenilerin kalkışları, kullanışları, yanaşmaya daha güzel, eskide yanaşmak zaman alıyordu. Manevra kabiliyeti olarak daha hızlı ve daha konforlu" dedi.

"SALLANMADAN YOLCULUK YAPTIM"

Üsküdar'dan Eminönü'ne geçen Zehra İletir ise, "Binince yeni olduğunu hemen anladım çok hoşuma gitti. Kendi kendime düşündüm ve yeni olduklarına karar verdim. Güzel, karşıya çok rahat ve konforlu bir şekilde geçtik. Eskiye göre daha güzel, daha sallamadan ve hızlı geldi" diye konuştu.

"SİGARA İÇİLMİYOR TERTEMİZ BİR YER"

Eşi ile birlikte boğazın eşsiz manzarasını izleyen Nazlı Çakır ise, "Eski vapurlarda görüyorduk hep sigara içiyorlardı, çok kötüydü. Şimdiki modern vapurlarda sigara içilmiyor ve daha temiz olmuş. Kullanışlı olmasından daha modern bir görünüşe sahip olmasına kadar birçok özelliği var" dedi.

"BÖYLE BİR VAPURA HİÇ BİNMEDİM"

Nijerya'dan İstanbul'a okumaya gelen Mübarek Abdullah da, "Çok güzel bir vapur olmuş gördüğüm zaman çok şaşırmıştım. Daha önce hayatımda böyle bir vapura hiç binmedim. Eskilerine daha önceden binmiştim ama bunlar çok iyi ve güzeller beğendim" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Durusu Göksu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title