Haberler

Akıllı Şebekeler Kaçak Elektrik Kullanımının Önüne Geçecek

İstanbul Gelişim Üniversitesi, tarafından düzenlenen ‘Dağıtık Şebekeler, Akıllı Şebekeler, Süper Şebekeler Çalıştayı’ 22-23 Ocak tarihlerinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayretli ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çolak başta olmak üzere çok sayıda önemli ismin katılımıyla gerçekleşti. 11 farklı ülkeden bilim insanlarının katıldığı çalıştayda internet üzerinden katılan isimler, kendi ülkelerindeki akıllı şebeke çalışmalarından bahsetti. Çalıştayın sonuç raporunun ilk maddesinin kaçak elektrik kullanımı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. İlhami Çolak, “Kaçak elektik ya da kayıp kaçak dediğimiz oranın azaltılması ancak akıllı şebekelerle mümkündür. İnsanların herhangi bir şekilde hangi yöntemi kullanırlarsa kullansınlar, kaçak yapamayacakları bir sistemi ortaya koymak akıllı şebekelerin bir özelliğidir. Şu anda yüzde 10’nun üzerinde olan akıllı kaçak oranımızı şebekelerden sonra daha aşağılara çekeceğiz” diye konuştu.

Elektrik enerjisini kaçak olarak kullanan veya faturasını ödemeyen kişilerin elektrik enerjisinin kesilmesini doğru bulmadığını belirten Prof. Dr. İlhami Çolak, “İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak akıllı şebekeler üzerine iki günlük bir çalıştay düzenledik. Bu çalıştayda dünyada akıllı şebekelerle ilgili yapılan çalışmalardan örnekler vererek ülkemizde yapılacak çalışmalara ışık tutmak istiyoruz. Çalıştayda, elektriğin üretiminden dağıtımına kadar geçen tüm sürecin temiz, güvenilebilir ve sürdürülebilir bir şekilde tüketiciye aktarılmasıyla ilgili konuları görüşüyoruz. Akademiden ve endüstriden insanlar burada bir araya geldi. Elektrik enerjisi bir insanın hava ve su gibi günlük ihtiyacı olan bir enerjidir. Herhangi bir nedenden dolayı insanların bu ihtiyaçları ortadan kaldırmak ve insanları enerji kullanamaz hale getirmek çok doğru bir yaklaşım değildir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayretli, “Bu çalıştaydaki amacımız üretimden tüketime varıncaya kadar yeni oluşumlar içerisine girmek. Bakanlığımız da bu konuya sıcak baktı ve çalıştayımıza teşrif etti. Önemli olan tüketicileri bilinçlendirmek ve üretim safhasında da ülkemize katkı sağlamak. Globalleşen dünya içerisinde dünya lideri olmaya namzet olan Türkiye’nin enerjisini kendisinin üretmesi ve halkına ucuza vermesi gerekiyor. Enerji her geçen gün pahalılaşıyor. Bu da bizim açığımızı ve dışa bağımlılığımızı gösteriyor. Biz de Gelişim Üniversitesi olarak ‘Dışa bağımlılığı nasıl yok edebiliriz, yeni enerji sistemlerini nasıl oluşturabiliriz, asgari seviyede kullanımı nasıl tedarik edebiliriz ve kaçakları nasıl önleyebiliriz?’ konuları üzerine çalıştayı organize ettik” şeklinde konuştu. 

BANU EZBER

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Gelişim Üniversitesi İlhami Çolak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500

Yorumlar (1)

VASIF ERAK:

N E – O L A C A K – H A L İ M İ Z…. ????!!!KAÇAK İNŞAAT , KAÇAK ELEKTRİK , KAÇAK İŞÇİ , KAÇAK VERGİ . KAÇAK AKARYAKIT . KAÇAK SİGARA , KAÇAK İÇKİ , KAÇAK ET VE NİHAYET KAÇAK AŞK ! BU KADAR KAÇAĞI OYNAMAKTA PROFESYONEL OLAN İNSANOĞLU HELALİ NE ZAMAN ÖĞRENECEK DERSİNİZ ÜMİDİNİZ VARMI ?

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title