Haberler

Akıllı Şebekeler" Enerji Verimliliği ve Maliyet Avantajı Sağlıyor

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aksoy: "Özellikle elektrik, su, doğalgaz gibi kaynakların verimli kullanımı için tüm süreçler artık akıllı şebekelerle yönetiliyor.

SEMRA ORKAN - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, özellikle elektrik, su, doğalgaz gibi kaynakların verimli kullanımı için tüm süreçlerin artık akıllı şebekelerle yönetildiğini belirterek, "Akıllı şebeke sistemleri bugün birçok gelişmiş pazarda önemli enerji projelerinin altyapısını oluşturuyor. 2012'de dünya çapında 186 milyon aktif akıllı sayaç vardı. 2022'de 1,7 milyar akıllı sayacın kullanılacağı hesaplanıyor" dedi.

"Akıllı Şebekeler" hakkında AA muhabirine bilgi veren Aksoy, Vodafone olarak akıllı sayaç sistemleri ve reaktif enerji sistemleri konusunda kurumsal firmalara birçok katma değerli servis sunduklarını, akıllı şebekeler için sayaçların iletişime geçmesi gerektiğini söyledi.

Aksoy, bu iletişim altyapısı için mobil telekomünikasyonun en büyük verimliliği ve kesintisiz iletişimi sağlayabildiğini ifade ederek, GSM şebekelerinin yaygın kapsama alanlarıyla sayaçlara erişimde en güçlü iletişim ağı olduğunu anlattı.

Akıllı sayaçlara takılan bir SIM kartın, onları birer verimlilik ve tasarruf cihazına dönüştürdüğünü dile getiren Aksoy, dünyanın öncü makineler arası iletişim şirketlerinden biri olan ve bu alanda 20 yıllık global tecrübesi bulunan Vodafone'un dünya çapında 44 ülkede, makineler arası iletişimde kullanılan 14 milyondan fazla SIM kartı bulunduğunu bildirdi.

Aksoy, Vodafone Grubu'nun, makineler arası iletişimde dünya lideri olduğunu vurgulayarak, "Ayrıca Analysys Mason'un yıllık Makineler arası İletişim (M2M) araştırmasında Vodafone üç yıldır liderliğini pekiştiriyor. M2M hizmetleri büyüklüğünü ve M2M hizmetlerinde mükemmeliyeti ölçen Analysys Mason'un yıllık araştırmasında beş kategoride 12 operatör değerlendiriliyor. Son üç yıldır Vodafone, M2M vizyonu ve kararlılığı, M2M'de müşteri deneyimi yönetimi, M2M ağ standartları, M2M organizasyonu ve M2M stratejisi dallarında liderliğini sürdürüyor. Bu global birikim M2M tabanlı akıllı şebekeler konusunda da küresel deneyimlerimizden elde ettiğimiz uzmanlık yerel ihtiyaçları en iyi şekilde cevap verebilecek çözümleri geliştirmemize ve kurumlar ile son kullanıcılara en iyi hizmeti götürmemize olanak tanıyor" diye konuştu.

Özellikle elektrik, su, doğalgaz gibi kaynakların verimli kullanımı için tüm süreçlerin artık akıllı şebekelerle yönetildiğine vurgu yapan Aksoy, enerji kaynaklarının kullanımında verimliliğin artırılması, maliyetlerin azaltılması ve tasarrufun artırılmasında akıllı sistemlerin önemli bir katma değer sağladığını söyledi.

Aksoy, akıllı şebeke sistemlerinin bugün birçok gelişmiş pazarda önemli enerji projelerinin altyapısını oluşturduğunu belirterek, "2012'de dünya çapında 186 milyon aktif akıllı sayaç vardı. 2022'de 1,7 milyar akıllı sayacın kullanılacağı hesaplanıyor. Vodafone İngiltere' de 53 milyon elektrik ve doğalgaz sayacını akıllı sayaca dönüştürdü. Vodafone Hollanda'nın Amsterdam Smart City projesi ise sadece akıllı enerji verimliliğini değil karbon emisyonunu yüzde 5 azaltmayı başaran trafik projesini de içinde barındırıyor. Biz de Vodafone Türkiye'de global deneyimimizle akıllı şebeke çözümlerini hayata geçiriyoruz" dedi.

- "Dijital bağlantılı geleceğe yatırım yapıyoruz"

Engin Aksoy, M2M'deki uzmanlıklarıyla Enerji Veri Yönetimi Çözümleri'ni (EDM) geliştirdiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yurt dışında uyguladığımız projelerde EDM'in yüzde 40'a varan enerji tasarrufu, yüzde 30'a varan fatura avantajı ve yüzde 25'e varan karbon salımı düşüşü sağladığını gördük. Bu çözümümüzü Türkiye'de enerji verimliliğinin artışı ve daha sürdürülebilir, daha çevreci bir enerji yönetimi için hizmete sunuyoruz. Bugün geldiği noktada her işin başına bir 'm' ekleyen mobil iletişim, pek çok sektörün gelişimini olumlu yönde etkiliyor. Operasyonel verimlilikten maliyet avantajına, zaman yönetiminden enerji kaynaklarına pek çok alanda önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatlar arasında en değerli katkı, akıllı şehirlerde akıllı yaşamı mümkün kılan, verimli enerji vizyonunu hayata geçiren M2M çözümleriyle geliyor. 2020'de 32 milyar cihazın birbiriyle bağlantılı olacağı hesap ediliyor. Bu iletişim gücü insanlığın sürdürülebilir gelişimi için muazzam bir verimlilik artışı vadediyor. Biz, Vodafone'da dijital bağlantılı bu geleceğe yatırım yapıyoruz."

Aksoy, mobil operatörlerin, özellikle enerji şebekelerinin mobil iletişimle donatılıp akıllı şebeke haline getirilmesinde etkili bir güce sahip olduğuna işaret ederek, "Amacımız enerji üretimi, dağıtımı ve tüketiminde verimlilik artışı sağlamak. Ayrıca işletmelere maliyet avantajı sunuyoruz" dedi.

Vodafone'un M2M teknolojisi ile enerji ve akıllı sayaçlar konusunda lider firma EnerjiSA'yı buluşturduklarını anlatan Aksoy, "Akıllı sayaçlarla gerçek zamanlı tüketim uzaktan izlenebiliyor ve veriler daha verimli şekilde toplanıyor. Vodafone iletişim ağı EnerjiSA ile tüketiciler arasında bir köprü haline geldi. Diğer enerji yönetimi ve sayaç takip çözümümüzle Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ), gün boyunca enerjinin nasıl ve ne miktarda tüketildiğini izleyebiliyor. Bu şekilde, dağıtım ağı optimizasyonu ve şebeke yönetiminde verimlilik sağlayabiliyor. Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri AŞ (Eşarj) ile hayata geçirdiğimiz M2M projemizle Eşarj'ın kapasitesini iki katına çıkararak müşterilerine modern ve verimli hizmet sunmaya odaklandık. Danone ile yeni imzaladığımız anlaşma kapsamında daha iyi enerji tüketimi için bağlantılı soğutma dolapları çözümleri konusunda M2M projemizi hayata geçirdik."

"Enerjiyle birlikte, finans, lojistik, sağlık, kamu ve tüketici elektroniği gibi odak sektörlere özel çözümler sunuyoruz"

Engin Aksoy, Vodafone Türkiye olarak, sürekli yatırımlardan beslenen "Dijital Dönüşüm Hareketi"ni ilan ettiklerinin altını çizerek, mobil teknolojinin, günlük hayatta ve iş hayatında küçük mucizelerin gerçekleşmesine olanak tanıdığını, dijital dönüşümün ana unsurlarından biri olan ve bu küçük mucizeleri mümkün kılan en önemli teknolojinin, makineler arası iletişim olduğunu söyledi.

Mobil iletişim teknolojilerinin her sektörde verimlilik artışı sağlayan ve sosyal gelişimi besleyen faydaları bulunduğuna dikkati çeken Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sağlıktan otomotive, finanstan eğitime toplumsal hayata dokunan birçok sektörün mobil iletişim teknolojileriyle hız, karlılık ve verimlilik artışı sağlaması, iş yapış şekillerini dijital çağa adapte etmesi mümkün. Bunu olası kılan M2M teknolojilerinin gelişimi için telekomünikasyon markalarına büyük görevler düşüyor. Ülkemiz özelinde, ekonomimizin itici gücü olan KOBİ'lerin mobil teknolojilerle tanıştırılması ve bu konuda eğitilmesinin M2M penetrasyonunun yükselişi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. M2M çözümlerimiz kapsamında enerjiyle birlikte finans, lojistik, sağlık, kamu ve tüketici elektroniği gibi odak sektörlerimizin işlerine özel çözümlerimiz ile ileri teknoloji M2M çözümlerini verimlilik odağında sunmaya devam ediyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title