Haberler

Akıllı İlaç Uygulamasında Hekimin Önemi

41. Bölge Tokat Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Dutoğlu, akıllı ilaç uygulamalarına değinerek “Aslında akılcı ilacın yolu öncelikle hekimin kaleminden geçtiğine inanıyoruz” dedi.

41. Bölge Tokat Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Dutoğlu, akıllı ilaç uygulamalarına değinerek "Aslında akılcı ilacın yolu öncelikle hekimin kaleminden geçtiğine inanıyoruz" dedi.

Tokat Eczacılar Odası'nda düzenlenen programda basın mensupları ile bir araya gelen Dutoğlu, Erbaa'dan yaşanan deprem olayının herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadan atlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında ayrıca yaşanan terör olaylarına tepki gösteren Dutoğlu, terörün her türlüsünü lanetlediklerini ifade ederek, "Bizleri kahreden olayları kınamamız çok bir önem olmuyor maalesef. Katillere laf anlatmanın anlamsızlığını biliyorum ancak silahın yeniden kutsayan savaşmayı yücelten genç insanları siyaseti idealler için ölüme, ölümün kol gezdiği çatışmaların ortasına çağıranlara belki sesimizi duyururuz diye düşünüyorum" dedi.

Başkan Dutoğlu, eczacıların yaşadığı sorunları da dile getirerek oda anlamında bu konuda yaptıkları çalışmaları dile getirdi. Sağlıkta tasarruf etmenin en kolay yanının ilaçtan tasarruf olduğunun düşünüldüğünü ifade eden Başkan Dutoğlu, "Resmi kurumlar sürekli akılcı ilaçtan bahsediyor. Ama akılcı cihaz demeyi hiç akıllarına getirmiyorlar. Akılcı tıbbi cihazı kastediyorum. Aslında akılcı ilacın yolu öncelikle hekimin kaleminden geçtiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Eczacıların yaşadığı başlıca sorunun SGK'nın bazı sorumlukları eczacıların üzerine yüklemesinden kaynaklandığını ileri süren Başkan Dutoğlu, muayene ücretlerini eczacıların tahsil etmesi nedeniyle sorun yaşadıklarını dile getirdi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erbaa Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title