Haberler

Akıllı Belediyeler Zirvede Buluşacak

Marmara Belediyeler Birliği tarafından "Akıllı Belediye-Akıllı Şehir" sloganıyla düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi, İstanbul'da yapılacak.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından "Akıllı Belediye-Akıllı Şehir" sloganıyla düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi, İstanbul'da yapılacak.

Marmara Belediyeler Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, şehir ve teknolojinin uyumuyla daha yaşanılabilir şehirler yaratma amacıyla 3'üncüsü düzenlenen zirve 7-8 Kasım'da Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center'da gerçekleşecek.

Teknoloji dünyasıyla yerel yönetimleri bir araya getirecek zirvede ilk gün "nesnelerin interneti", ikinci gün de "iklim değişikliği" ana teması ele alınacak.

Zirvede yapılacak 10 oturumda, siber güvenlik, dijital toplum, coğrafi bilgi sistemleri, akıllı trafik, sürdürülebilir şehir hayatı, akıllı şehir finansmanı, afet yönetimi ve dijital belediyecilik konuları ele alınacak.

Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Sayan, Adli Bilişim Uzmanı Halil Öztürkci, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuşma yapacak.

Megakentler, kentsel riskler ve kırılganlıklarla beraber kentsel iklim değişikliğine karşılık verme kapasiteleri alanlarında araştırmalar yapan Çevre Bilimci Dr. Kerstin Krellenberg de konuşmacılar arasında bulunuyor.

"Akıllı şehir kavramı teknolojiyi aşıyor"

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, akıllı şehirin, teknolojiyi aşan bir kavram olduğunu belirterek, "Modern çağın gereklerine ayak uydurabilmeleri için şehirlerin adeta birer inovasyon merkezine dönüşmesi gerekiyor. Şehirlerin alt yapısının her türlü teknolojik gelişmeye ayak uydurabilecek şekilde kurgulanması ve güncellenebilir olması büyük önem taşıyor. Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nin yerel yönetimlere büyük katkılar sunacağına inanıyor ve yenilikçi uygulamaları şehirlerimizle buluşturmak için çabalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title