Haberler

Akıllı Belediyeler' Bu Zirvede Buluştu

'Akıllı Belediyeler' bu zirvede buluştu'Akıllı Belediye-Akıllı Şehir' mottosuyla Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center'da, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi başladı.

'Akıllı Belediyeler' bu zirvede buluştu

'Akıllı Belediye-Akıllı Şehir' mottosuyla Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center'da, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi başladı. Zirveye Milli İşletim Sistemi Pardus'la katılan Eyüp Belediyesi büyük ilgi gördü.

Eyüp Belediyesi, bünyesinde bulunan tüm birimlerde Milli İşletim Sistemi olan Pardus'a geçerken, bilgi güvenliği ve bilgi mahremiyetini ön planda tutan, ciddi anlamda ekonomik tasarruf sağlayan bu işletim sistemiyle Akıllı Belediyecilik Zirvesi'ne katıldı. 'Akıllı Belediye-Akıllı Şehir' mottosuyla Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center'da düzenlenen zirvenin açılışına katılan Başkan Remzi Aydın, 'Eyüp Belediyesi olarak işletim sisteminde Pardus'a geçtik. Bu projemizle zirveye katıldık. Burada gördüm ki belediyelerimiz gerçekten değişik uygulamalarla güzel örnekler oluşturmuşlar. Bizim açımızdan hem bir deneyim aktarma hem de deneyim kazanma fırsatı oluyor" dedi.

Milli İşletim Sistemi Pardus'a geçişin tüm resmi kurumlara tavsiye edildiğini belirten Başkan Aydın uygulamanın avantajlarından da söz etti: "Türk Silahlı Kuvvetleri kullanıyor. Birçok avantajları var. Öncelikle çok ciddi anlamda bilgi güvenliği, bilgi mahremiyetini sağlıyor. Onun dışında çok ciddi bir ekonomik tasarruf sağlıyor. Hepsinden önemlisi milli bir yazılım. Sanatta, kültürde, siyasette, ekonomide, iletişimde, teknolojide milli olmamız lazım. İnşallah bu süreçte biz de bir parça katkı sağlamış oluruz."

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, MBB Başkanı Recep Altepe, MBB Genel Sekreteri Cemil Arslan ve Türkiye Bilişim Derneği Başkanı İlker Tabak'ın da katıldığı zirve iki gün sürecek. Zirvede, akıllı şehirlerde döngüsel ekonomi, siber güvenlik, dijital toplum, coğrafi bilgi sistemi, ulaşım ve akıllı trafik, dijital belediyecilikte başarı hikayeleri, elektronik bilgi belge sistemi yönetimi gibi konularda oturumlar düzenlenecek.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Remzi Aydın İstanbul Marmara Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title