Haberler

Akıllı Belediyecilik Zirvesi Bursa'da

Güncelleme:

Balkanların başkanları 'Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde (ABZ) buluşuyor.

Bursa'da 14 – 15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 'Akıllı Belediyecilik Zirvesi (ABZ)', Moldova, Kosova, Arnavutluk, Hırvatistan, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Makedonya'dan gelecek belediye başkanlarını bir araya getiriyor.

Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler, Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği 'Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde buluşuyor. Bursa'da Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) düzenlenecek olan zirve, yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce yerel yönetici ile yerli ve yabancı teknoloji firmalarının temsilcilerini bir araya getirecek. Zirvede, şehirlerin teknolojiye ve güncel gelişmelere uyum sağlamak için ihtiyaç duydukları çözümler ile geliştirilen teknolojik yenilikler tanıtılacak.

Moldova, Kosova, Arnavutluk, Hırvatistan, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Makedonya'dan Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı NALAS'a üye 7 belediye başkanı ve NALAS Genel Sekreteri Kelmend Zajazi de 'Akıllı Belediyecilik Zirvesi'ne katılmak üzere Bursa'ya gelecek.

Moldova'dan Calarasi Belediye Başkanı Nicolae Melnic, Kosova'dan Gjakova Belediye Başkanı Mimoza Kusari Lila,
Arnavutluk'tan Kashar Belediye Başkanı Besnik Fucia, Hırvatistan'dan Nijemci Belediye Başkanı Ivica Klem, Karadağ'dan Niksic Belediye Başkanı Veselin Grbovic, Sırbistan'dan Sremska Mirovica Belediye Başkanı Branislav Nedimovic ve Bosna Hersek'ten Tešanj Belediye Başkanı Suad Huskic, 'Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde Türkiye'deki yerel yöneticilerle ve özel sektörün temsilcileriyle görüşecek.

'Başkanlar Kafe'de gündem projeler

Bosna Hersek İle İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) ile işbirliği içerisinde düzenlenecek olan 'Başkanlar Kafe' oturumunda 25 Bosna Hersek belediyesi Türkiye'deki kardeş şehirlerinin başkanlarıyla buluşacak, ülkelerarası ilişkileri geliştirecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulunacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Moldova Kosova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title