Haberler

Akıl Oyunları Kursu Başladı

Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yaz Okulları programında yer alan Akıl Oyunları kursları başladı.

Yaz boyunca öğrencilerin kendilerini farklı dallarda geliştirebilmelerine ve iyi vakit geçirerek tatili en iyi şekilde değerlendirmelerine fırsat verecek kurslardan biri olan Akıl Oyunları kursu, Kültür Merkezi, Yeni Mahalle Konağı ve Halk Eğitim Merkezi'nde yapılacak. 90 öğrencinin kayıt yaptırdığı Akıl Oyunları kursu kapsamında öğrencilere look look, mangala, skippity, tringle game, q.bitz, qwirkle, reversi, üç taş, dokuztaş ve dama öğretilecek. Kurslar Belediye Kültür Merkezi'nde Salı ve Perşembe günleri saat: 14.30'da, Yeni Mahalle Konağı'nda Pazartesi ve Cuma günleri saat: 14.30'da, Halk Eğitim Merkezi'nde ise Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 13: 30'da yapılacak.

Bu hafta başlayan Akıl Oyunları Kursu yetkilileri Akıl Oyunları'nın önemine dikkat çekerek kursa katılmaları için öğrencilere çağrı yaptı. Akıl Oyunları'nın faydaları hakkında da bilgi veren yetkililer; "Zeka oyunları, çocukların eğlenirken zekasını geliştirmesi, zihnini açması ve yeni bir şeyler öğrenmesi için hazırlanmış oyunlardır. Çocuklar bu oyunlarla var olan zihinsel ve bilişsel yeteneklerini geliştirebildikleri gibi, yeni yetenekler de kazanırlar. Zeka oyunları çocuklara; çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama, mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır. Bu oyunlar çocukların yalnızca yeteneklerini geliştirmekle kalmaz, kötü alışkanlıklar edinmelerine de engel olur. Planlı hareket etmeyi, hızlı ve doğru karar vermeyi öğretir. Olaylara ve durumlara nasıl farklı açılardan yaklaşılabileceğini, nasıl farklı yorumlar getirilebileceğini gösterir. Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir" dediler.

Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2002 ve 2009 arası doğumlu öğrencilerin başvurabileceği Yaz Okulları Kursları 8 dalda düzenleniyor. Enstrüman Kursları (gitar, bağlama, ritm, ney, keman), ses eğitimi, halk oyunları, satranç, ebru ve İngilizce branşlarında yapılacak kurslar ise önümüzdeki günlerde başlayacak. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title