Haberler

Akil İnsanlar Toplantısında Gerginlik

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu üyeleri, Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği'nce (DOGİŞAD) Arnavutköy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Barış ve Kardeşlik" başlıklı toplantı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla...

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu üyeleri, Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği'nce (DOGİŞAD) Arnavutköy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Barış ve Kardeşlik" başlıklı toplantı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantının yapıldığı sırada ise kültür merkezi önünde toplanan ve toplantıyı protesto eden grup ile polisler arasında arbede yaşandı. Salona girmek isteyen bir kişi yaka paça gözaltına alındı.

Toplantıda konuşan Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Sekreteri Levent Korkut, toplumun fikir olarak devletin çok önünde olduğunu ifade ederek, "Toplum nedenleri araştırmaya ve çözüm bulmaya çok daha hevesli. Keşke çok daha güçlü bir halk örgütlenmemiz olsa ilerde bütün sorunlarımızı birlikte çözerek siyasi partilere sert anlamlı mesajları hep birlikte verebilsek. Demokratik bir ortamda bu mesajlar güçlü verilirse hiçbir siyasi parti bunlara tahammül edemeyecektir. Bu toplantıları o anlamda da bir tecrübe olarak nitelendirmek lazım. Gelecekte bu tür çalışmaların çoğalmasını temenni ediyorum" dedi.

"BERABER DÜŞÜNELİM, BERABER KARAR VERELİM"

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Üyesi Mustafa Armağan ise sürecin, giderek kutuplaşan ve düşman edilmeye çalışılan halkın tekrar bir araya gelmesi olduğunu belirtti. Armağan sözlerine şöyle devam etti: "Bir taraftan baktığın zaman hukuki olarak Kürt vatandaşın, Doğulu insanın tarihi, dili, edebiyatı bizim okul kitaplarımızda yok. Okula çocuklarını gönderen Kürt kökenli vatandaşlarımız, 'Bu bizim tarihimiz değil. Benim tarihimle ilgili bir şey yok' diyor. Bakıyoruz, Amasya Protokolü'nde Kürtlerle ilgili bir madde var. 'Kürtlerin serbestçe örfünü ve kültürünü geliştirebileceği birtakım imkan, ayrıcalıklar sağlayacağız' ifadesi var. Bir el giriyor, bu maddenin sadece bir kısmını makaslıyor. Hiç Kürtlere ait bir şey yok" Türkiye'deki insanların birbirleriyle anlaşamayacak insanlar olmadığını söyleyen Armağan, "Değerlerimiz, ortak naktalarımız o kadar fazla ki. Beraber düşünelim, beraber karar verelim. Beraber konuşmaya bir besmele çekelim. Ondan sonra sorunlarımızı, birbirimizi kırmadan beraber halletmeye çalışalım. İnşallah bu süreç hayırlara vesile olur" diye konuştu.

DIŞARDA GERGİNLİK

Toplantının devam ettiği sırada ise kültür merkezi dışında bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. Grup polis tarafından toplantının yapıldığı yerden uzaklaştırıldı. İçeri girmekte ısrar eden bir kişi ise polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. - İstanbul / Arnavutköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Armağan Levent Korkut Arnavutköy Marmara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title