Haberler

Akil İnsanlar Kahramanmaraş'ta

Türkiye'de terör sorununun çözümü için başlatılan süreçte toplumun nabzını tutmak için oluşturulan Akil İnsanlar Heyetinin Akdeniz bölgesi üyeleri Kahramanmaraş'ta çalışmalarına başladı.

Türkiye'de terör sorununun çözümü için başlatılan süreçte toplumun nabzını tutmak için oluşturulan Akil İnsanlar Heyetinin Akdeniz bölgesi üyeleri Kahramanmaraş'ta çalışmalarına başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet ilk olarak tarihi Maraş kalesinde muhtarlarla kahvaltı yapıp onları dinledi.

Sanatçı Kadir İnanır ve üyeler Şükrü Karatepe, Nihal Bengisu Karaca, Tarık Çelenk, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yaman'dan oluşan heyet kale içerisindeki Yörük çadırında muhtarlarla kahvaltı yaptı.

Sanatçı Lale Mansur'un katılmadığı toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, temaslarındaki amacın Kahramanmaraş halkının ne düşündüğünü öğrenmek olduğunu söyledi. Maraş'ın milli mücadele ateşini yakan il olması açısından ayrı bir önem taşıdığını işaret eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "Bu toplantıyı Kahramanmaraş kalesinde yapmamızın ayrı bir önemi var. Biliyorsunuz kurtuluş savaşında Anadolu'daki halk mücadelesinin ateşi burada yakıldı. Maraş insanı vatan sevgisi, millet sevgisi ve bayrak sevgisi bu ateşi yaktı. Biz zaten millet olarak en büyük sorunlarımızı hep bu birlik ve beraberlik ruhu ile aştık. Ülkemizin ayağındaki bu prangayı çözeceksek ancak birlik ve beraberlik ruhu ile yapabiliriz. Bu nedenle Maraşlı'nın fikirleri ve görüşleri çok önemli."

Sanatçı Kadir İnanır da, özgür çalışacağı garantisiyle heyette yer aldığını belirterek şunları söyledi: "Bu yaşadığımız barış yolculuğu bana teklif edildiğinde özgür çalışacağım garanti edildiğinde, asla bir siyasi organizasyonun söylemi içinde bulunmayacağımız garanti edildiğinde böylesine anlamlı ve kutsal bir görevi kabul ettim. Bu ülkenin bütün siyasi partilerinden herhangi birisi önerseydi aynı heyecanla evet der bu yolculuğa katılırdım. Bizi, böylesine saygılı böylesine bu meseleye içtenlikle bağlı insanlar olarak görün ve buna göre yargılarınızı yapın diyorum."

Heyet üyeleri toplantının ardından kaledeki milli mücadeleyi anlatan minyatür müzeyi gezip burçlarda fotoğraf çektirdi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Akdeniz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title