Haberler

Akil İnsanlar Heyeti'nin Burdur Çalışmaları

Akdeniz Bölgesinde görev yapacak olan akil insanlar çalışmalarına diğer bölgelerin aksine şehirden değil köyden başladı.

Akdeniz Bölgesinde görev yapacak olan akil insanlar çalışmalarına diğer bölgelerin aksine şehirden değil köyden başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki ekibin ilk durağı Burdur'un Karapınar Köyü oldu.

Karapınar Köyü kadınları sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklara başladı. Misafirler için gözlemeler açıldı. Köy Muhtarı Hüseyin Üstün, 950 hane ile Burdur'un en büyük köyü olan Karapınar halkı olarak sürece destek verdiklerini söyledi. Akdeniz Bölgesi heyeti Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kadir İnanır, Lale Mansur, Muhsin Kızılkaya, Nihal Bengusu Karaca, Şükrü Karatepe, Hüseyin Yayman, Tarık Çelenk ve Öztürk Türkdoğan köyde önce kahvehanede oturdu. Köylülerle bir araya geldi görüşlerini sordu.

Hisarciklioğlu köylülere sizin postacınız olacağım" dedi. Kadir İnanir'ın barış elçisi olarak görevlendirildiklerini söylediği ziyarette Lale Mansur'da köylü kadınlarla sohbet etti. Mansur, kadınlara barış süreci ile ilgili soru sorarak lale dağıttı. Süreç ile ilgili umutlu olduğunu söyleyen Lale Mansur, "Başarmak istiyorlar, hayal etmeye başladım" dedi.

Kadir İnanır köylülerle sohbet ederken kimsenin talimatıyla gelmediklerini belirterek "Özgür bırakıldık, böyle olmasa gelmezdik" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Lale Mansur Akdeniz Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title