Haberler

Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti Burdur'dan Başladı

Güncelleme:

Akil İnsanlar Heyeti'nin Akdeniz Bölgesi grubu çalışmalarına Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Karapınar köyünden başladı.

Heyetin Başkanvekili Lale Mansur, Ümitliyim bu sefer. Gerçekten kararlılar, başarmak istiyorlar. Yavaş yavaş hayal etmeye başladım, bu olursa, başarılırsa, nasıl bir ülkede yaşacağız diye. İlk defa ömrümde hayal etmeye başladım dedi.

Akil İnsanlar Heyeti'nin Akdeniz Bölgesi grubu, bu sabah Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Karapınar köyüne geldi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Lale Mansur, Tarık Çelenk, Kadir İnanır, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yayman'ın yer aldığı heyet 2 bin nüfuslu köyü gezerken, Antalya uçağını kaçıran heyet üyesi Nihal Bengisu Karaca ilk gün çalışmalarında yer almadı. Heyet üyelerini köyde Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ve AK Partili Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz ile köyün ileri gelenleri karşıladı.

Heyet önce, köy kahvesine oturdu, niye geldiklerini, amaçlarının ne olduğunu anlattı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu köylülere, Hepinizin bildiği gibi devletimiz bir süreç başlattı. Ülkemizdeki bu huzur sürecinde 'Vatandaşımız, halkımız ne düşünüyor' diye bize görev verdiler. Ne düşünüyorsunuz bu süreçle ilgili iletmek istediğiniz bir şey varsa bunun alıp devletimize iletmek üzere sizlerle beraberiz. Eskiden postacı vardı. Artık kalmadı. Biz sizin postacınız olacağız. Sizin mektubunuzu alacağız doğrudan Ankara'ya ileteceğiz dedi.

KÖYLÜLER HÜKÜMET BİLECEK

Hisarcıklıoğlu'nun kısa giriş konuşmasının ardından çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerini almak üzere söz köylülere bırakıldı. Süreçle ilgi düşünceleri sorulan Karapınar köylülerinde ortak düşünce, Bir şey diyemeyeceğim. Onu hükümet bilecek diye oluştu. Kaygın, endişen var mı sorusuna Yok diye cevap verilirken, Çözülecek mi sorusunun cevabı Terör kalksın ortadan. İnşallah oldu.

BARIŞ ELÇİSİ İNANIR

Köye girişinde çocuklar tarafından kır çiçekleriyle karşılanan Kadir İnanır ise, Kaygıları ortadan kaldırmak için geldik. Herkesin bir kaygısı varsa bizim de var. Konuşarak güzel diyaloglarla barış sürecinde güzel duygularla sorunlarımızı ortaya koyacağız dedi. Bu konuşmalardan çıkacak ortak bir raporu Ankara'ya ileteceklerini kaydeden İnanır, Sürecin başarılı bitmesi için biz birer barış elçisi olarak görevlendirildik diye düşünüyorum. Bu sıcacık namuslu dürüst ellerimizi birleştireceğiz, bu ülkenin daha huzurlu mutlu olması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Kolay olanı herkes yapar önemli olan zoru başarmak diye konuştu.

GÖZLEMELİ KAHVALTI

Köy kahvesindeki toplantının ardından heyet, kendilerin için hazırlanan gözlemeli kahvaltıya geçti. Bu sırada İnanır'a yaklaşan bir köylü, sürece yönelik eleştirilerini dile getirdi. İnanır, eleştirilere, Özgür bırakıldık. Zaten öyle bir şey olmazsa ben buraya gelmezdim. Sizler de talebinizi özgürce bize söyleyeceksiniz. Biz de bir aracı olarak bunu gerekli yerlere ileteceğiz. İnsanca, kardeşçe diye karşılık verdi.

LALE MANSUR KADINLARLA

Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti'nin erkek üyeleri kahvaltı masasına otururken Karaca'nın katılmadığı ilk toplantının tek kadın üyesi Lale Mansur, gözlemeleri hazırlayan köylü kadınların yanına gitmeyi tercih etti. Onların yanında oturan Mansur, Kadir İnanır'ın kendisine hediye ettiği kır çiçeklerini kadınlara verirken, Temel problem aynı. Erkekler orada oturuyor, kadınlar burada çalışıyor dedi. Lale Mansur'un bu serzenişleri üzerine Karapınar köyünden bir erkek, gözleme tepsisini alarak çalışan kadınlara yardım etti.

Lale Mansur, heyetin ilk olarak neden bir köyden çalışmalarına başlamayı tercih ettiğine yönelik soruya, Bence bir köyden başlamak çok iyi bir fikir diye cevap verdi. Karapınar köyünde bulunmalarının özel bir nedeni olmadığını kaydeden Mansur, şunları söyledi Artık bugün itibariyle sahadayız. Biz anlatmayacağız. Dinleyeceğiz. Bu hep yanlış anlaşıldı. Bu hep böyle konferans verecekmişiz falan zannedildi. Onun için birçok insan karşı çıktı. 'Bakalım ne anlatacaklar' Yok. Ne anlatması, biz dinlemeye bunları sonunda rapor olarak vermeye ve sadece hükümete değil diğer muhalefet partilerine de vereceğiz. Kendi biriktirdiğimiz deneyimleri, ne düşündüğümüzü, çözüm önerimiz varsa bunları sunacağız.

'ÜMİTLİYİM BU SEFER'

İnanır'ın da dile getirdiği gibi heyetin tüm süreçlerde özgür bırakıldığını kaydeden Lale Mansur, çözüm sürecine ilişkin, Ben son derece mutluyum. Son 20 yıldır sivil toplum kuruluşlarında barış için çaba gösteriyorum. Sırf bu yüzden, Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nde 11 yıl hapis istemiyle yargılandım. Ümitliyim bu sefer. Gerçekten kararlılar, başarmak istiyorlar. Yavaş yavaş hayal etmeye başladım, bu olursa, başarılırsa nasıl bir ülkede yaşacağız diye. İlk defa ömrümde hayal etmeye başladım değerlendirmesinde bulundu.

Kahvaltının ardından yapılan duadan sonra Akil İnsanlar Heyeti'nin erkek üyeleri, gözlemeleri hazırlayan kadınların yanına gitti. Heyet Başkanı Hisarcıklıoğlu, kadınlara, Yeni çözüm süreci ile ilgili ne düşünüyorsunuz diye sordu. Kadınlar, Her şeyin hayırlısı. Hayırlısı neyse o olsun karşılığını verdi.

VALİLİK ZİYARETİ

Heyet, Karapınar köyünde başladıkları çalışmanın ardından Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Ak Partili Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, İl Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat da yer aldı. Vali Yılmaz, Ülkemiz için önemli bir çalışma inşallah olumlu sonuçlanır değerlendirmesinde bulunurken heyetin kendi alanlarında ülkeyi temsil etmiş önemli insanlardan oluştuğunu kaydetti.

Ziyarette Mehmet Akif Ersoy'un Tefrika girmeden bu millete düşman giremez dizelerini alıntılayan Hisarcıklıoğlu, ana amaçlarının birlik ve beraberliğe katkı sağlamak olduğunu söyledi. Kadir İnanır ise Özgür ve demokratik bir ülkede hep beraber güçle ellerimizi birleştirerek mutluluğu yakalamak istiyoruz. Kardeşlik şarkıları mutluluk marşları söylemek istiyoruz diye konuştu.

Heyetin bir diğer üyesi Şükrü Karatepe, bugün geriye dönük kimin suçlu olup olmadığını araştırmanın hiçbir manası olmadığını belirterek, Tarih onları araştıracak. Ne taraftan olursa kırgın olanların gönlünü alarak barış için elimizden geleni yapmaya çalışacağız dedi.

Akil İnsanlar Akdeniz Bölgesi Heyeti, ziyaretin ardından Serenler Otel'de Burdur'un sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. 100'e yakın temsilcinin katıldığı toplantı basına kapalı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karapınar Akdeniz Burdur Bucak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title