Haberler

Akil Gençler, Turgay Tanülkü ile Buluştu

Güncelleme:

Ünlü oyuncu Turgay Tanülkü, Akil Gençler Platformu İstanbul İl Bakanlığı'nın düzenlediği panelde cezaevi günlerini anlatarak, darbe anayasasının değişmesi gerektiğini söyledi.

İş adamı Erhan Vergili'nin İl Başkanlığını yaptığı Akil Gençler Platformu, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde ünlü oyuncu ve yönetmen Turgay Tanülkü ile gençleri buluşturdu. Panele, Akil Gençler Platformu İstanbul İl Başkanı Erhan Vergili, Platformun Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Sevgili ve Platform Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Rıza Abdik'in yanı sıra çok sayıda genç katıldı.

DARBE ANAYASASI MUTLAKA DEĞİŞMELİ

turgay-tanulku-akil-gencler1.jpg70'li yılların hareketli günlerinde Dev Genç üyesi olarak Ulucanlar Cezaevi'nde yattığını belirten Turgay Tanülkü, 12 Eylül darbe anayasasının değişmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu sistemde arızalar olduğu için 10 yılda bir birşeyler hareketleniyor. Eğer biz ülke barışını yakalayacaksak, başkalarının edindirdiği resmiyeti kaldırıp kendi anayasamızı kurmamız gerekiyor. Barış diyorsak anayasamızın her yerinde her konuda barışlar fışkırmalı. Aşure çok güzeldir çünkü içinde her şey vardır. Biz rengarenk olmalıyız ki doğruyu yakalayabilelim. Herkes yerini bilecek, sivilleşmesi gereken bir ülkenin insanlarıyız. En azından bu sivilleşmeyi benim yaş grubumdaki insanlar yaşamadı, bundan sonraki çocuklarımız yaşamalı" dedi.

"MUHSİN YAZICIOĞLU KARŞI KOĞUŞUMUZDAYDI"

8. koğuşta Dev Gençlerin kaldığını belirten Tanülkü, "13. koğuşta da Allah rahmet eylesin Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları kalırdı. Çok güzel bir koordinasyon vardı aramızda. Onlarla maltada merhabalaşırdık. Bir anıyı anlatmak gurur duyarım hep. Ramazan ayıydı, bizde de oruç tutan arkadaşlarımız vardı. Ben ve birkaç arkadaşım da kimseye belli etmeden oruç tutuyorduk. O zaman naylon torba olmadığı için gazetelerle camları kapatıyorduk ki yemek kokusu onlara geçmesin diye onlar da onun farkındaydı. Bayram günü onlar bize kazak gönderdi, biz de onlara çorap gönderir bayramlaşırdık. Bayramın üçüncü günü parmaklıkları açtırdık, birbirimize sarılarak bayramlaştık. Böyle bir dünya yaşadık" diye konuştu.

"14'ÜNÜ CEZAEVİNDEN ALDIĞIM 23 EVLADIM VAR"

18 yaşından önce emniyette yaşadıklarından dolayı çocuğunun olmadığını belirten, "Karım 15 yıl bekledi ona minnettarım ama ona ben evlat veremedim. Bu ülkenin mahkûm çocukları ve sokakta tinerci diyerek ötekileştirilen çocuklarımdan oluşan toplam 23 tane evladım var" dedi.


ERHAN VERGİLİ: HEDEF 4 BİN AKİL GENÇ

Panelin başında konuşma yapan İl Başkanı Erhan Vergili ise İstanbul'da hedef sayılarının 4 bin akil genç olduğunu vurgulayarak, "Platformumuzun amacı olan; 12 Eylül'de gençlerin kanıyla yazılmış darbe anayasasının değişmesi konusunda ilk söyleşimizi gerçekleştiriyoruz. Gençlerin fikirlerini, düşüncelerini özgürce ifade edebildikleri platformumuza tüm gençleri davet ediyorum" dedi.

GENÇLERİ PLATFORMA KATILMAYA DAVET ETTİ

Gençleri platforma çağıran Başkan Vergili, "Biz Akil Gençler İstanbul olarak bir kök saldık. Toprağı olanın ağacı olanın kökü olur. Kökü olmayan ağacın dibi çürük olur. Kök dal olur, dal yaprak olur, yaprak meyve olur. Biz İstanbul İl Başkanlığı olarak sizleri ağacımızın dalı, yaprağı, meyvesi olmaya davet ediyoruz. Ülkemizin ve kendi geleceğimiz için hep beraber yeni İstanbul gençliği için tüm kardeşlerimi platforma katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Program sonunda Akil Gençler Platformu İstanbul İl Başkanı Erhan Vergili sanatçı Turgay Tanülkü, Platform Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Sevgili ve Platform Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Rıza Abdik'e plaket takdim etti.

Akil Gençler Platformu'nun yeni söyleşi programı ise 29 Nisan Cuma akşamı gazeteci-yazar Fikri Akyüz'ün katılımıyla Sarıyer Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşecek.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Turgay Tanülkü Ali Rıza Abdik İstanbul Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title