Haberler

Akhisarlı İşadamlarından Sığınmacı Kampına Tepki

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, kurulması planlanan 5 bin kişilik sığınmacı kampına Akhisar Genç İşadamları Derneği'nden (AKGİAD) tepki geldi.

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, kurulması planlanan 5 bin kişilik sığınmacı kampına Akhisar Genç İşadamları Derneği'nden (AKGİAD) tepki geldi. AKGİAD Başkanı Özkan Kalın, "Devlet politikasına saygımız var, Akhisar'a sevgimiz var, ama son sözü mutlaka Akhisarlılar söylemelidir" dedi.

Akhisar Sigara Fabrikası sahasında kurulması planlanan 5 bin kişilik sığınmacı kampına Akhisar Genç İşadamları Derneği tepki gösterdi. Türkiye'nin konumu nedeniyle Avrupa'ya geçişlerde mültecilere cazip geldiğini belirten Başkan Özkan Kalın, "Türkiye'ye aynı Müslüman oluşu, diğer devletlerden daha insancıl oluşu, Türk halkının misafirperverlik ve yardımseverlik özelliği, Türk halkının müşkül durumda olanlara cömertliği, ülkemizi cazip hale getiriyor. Bu sebeplerden dolayı Türkiye, mülteciler için hedef ülke durumuna gelmektedir. Bu konuda duyarsız olduğumuzu düşünmüyoruz, vicdani duygularımız var, tabii ki çok üzülüyoruz. Fakat huzur içinde yaşadığımız küçük ilçemiz Akhisar'ın huzurunun bozulmasını istemiyoruz. Akhisar'da Mülteci Kampı eğer yapılacaksa, bizce her şey ve herkesten önemli olan bir gerçek var. Böyle bir karar halkın bilgisi olmadan, halkın onayı olmadan yapılamaz ve yapılmamalıdır. Devlet politikasına saygımız var ama, Akhisar'a da çok büyük sevgimiz var. Son söz Akhisarlıların olmalıdır. Ortak amaç güçlü, huzurlu ve yaşanabilir bir Akhisar'dır" dedi.

- Akhisarmanisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Akhisar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title