Haberler

Akhisar Ziraat Odası, Çiftçiye Danışmalık Yapacak

Akhisar Ziraat Odası 2013 senesi itibariyle Tarımsal Danışmanlık Hizmeti vermeğe başladı.

Akhisar Ziraat Odası 2013 senesi itibariyle Tarımsal Danışmanlık Hizmeti vermeğe başladı. Farklı branşlardan mezun olan Ziraat Mühendisleri Tarla Bitkileri konusunda uzman Aytekin Değirmenci, Tarımsal Yapılar ve Sulama uzmanı Sait Kaya, Bahçe Bitkileri uzmanı Suzan Şen, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme uzmanı Ali Can Yiğit, Bitki Koruma uzmanları Derya Cansoy ve Ece Kömür danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Konu hakkında açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, "250 üreticimize Tarımsal Danışmanlık Hizmeti veriyoruz. Bu hizmet kapsamında; çiftçi ziyaretlerinin yanı sıra çiftçi toplantıları da düzenlendi. Tarımsal bilgilendirmelerin yer aldığı broşür, liflet, çiftçi mektupları hazırlanıp dağıtıldı. Ayrıca tarım fuarlarına geziler düzenlendi. Danışmanlık hizmetini alan çiftçilerimizle yapılan görüşmelerde, çiftçilerimiz danışmanlarımız için yapılan hizmetten memnun kaldıklarını, bu hizmetin devam etmesini istediklerini, her koşulda danışmanlarının yanlarında olduklarını, ürettiğimiz ürünlerin verim ve kalitesinin artmasında etken bir rol sahibi olduklarını belirttiler. Danışmanlık hizmeti alan üreticilerimize yetiştiricilik ve mücadele işlemleri hakkında bilgi verilerek kalite ve verim artışı sağlandı. Ayrıca İlçemiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ile birlikte zeytin sineği zararlısıyla mücadele konusunda doğru zamanda, doğru ilaçlama önerileriyle başarı sağlanmıştır. Diğer zeytin bölgelerine nazaran bölgemizde etkin bir mücadele gerçekleştirildi" dedi.

Akbuğa sözlerine şöyle devam etti: "Göreve geldiğimiz günden itibaren çiftçilerimize en üst düzeyde hizmet vermeyi hedeflemekteyiz. Bu amaç doğrultusunda teknik personel sayımızı arttırdık, önümüzdeki zamanlarda bu sayıyı daha da artıracağız. Odamız08 Şubat 2013 tarihinde yeterli alt yapı ve donanıma sahip olduğu için Tarımsal Danışmanlık Yetki Belgesi'ni aldı. Bu kapsamda odamıza ziraat mühendisi istihdam edilerek, üreticilerimize hizmetimiz başlamıştır. Mühendislerimiz Zeytinliova, Beyoba, Akselendi, Mecidiye kasabalarıyla, Bünyaniosmaniye, Sakarkaya, Yeniceköy, Sazoba, Sünnetçiler ve Yatağan köylerinde hizmet vermektedir. İlerleyen dönemde hizmet alanını genişletmeyi amaçlamaktayız. Akhisar Ziraat Odası olarak tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti kapsamında üreticilerimize yetiştiricilik konusunda yardımcı olmaya ve üreticilerimizin yanında hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sait Kaya Ali Can Akhisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title