Haberler

Akhisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Yeni Binasına Geçti

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde hizmet veren Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yeni binasında hizmete başladı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde hizmet veren Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yeni binasında hizmete başladı.

Özel bir şahsa ait Hürriyet Mahallesi 223 sokakta bulunan mülkü kiralayarak hizmete başlayan Akhisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binası açılış törenine Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Adalet Komisyon Başkanı ve Akhisar Ağır Ceza Reisi Maksut Karakulak, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Yıldır, Jandarma Komutan Yüzbaşı Ramazan Bolat, İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Demiray, Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Karaca, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan Başsavcı Bekir Şahiner şunları söyledi: "2005 yılından bu yana Akhisar Adliyesi'nde hizmet veren Denetimli Serbestlik Müdürlüğü 2 Mayıs 2014 tarihi itibari ile yeni hizmet binasında çalışmalara başlamıştır. Denetimli Serbestlik Personeli suç işleyenlerin suç işlemesinin önüne geçmeye çalışırken bir taraftan da genel anlamda suçun önlenmesi noktasında hassas gruplara yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirmektedirler. Ancak şu da anlaşılmıştır ki hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması, suç işlemiş olanların tekrar suç işlemeden önlenmesi sadece Adalet Bakanlığının sorumluluğunda değil bu toplum tüm dinamitlerinin sorumluluğu altında yer almaktadır. Ceza İnfaz Kurumunda cezasını infaz edip çıkmış olanlar ile hepimizin aileleri, çocukları, yakınları aynı şehirde bir arada yaşamaktadır. O halde bu insanların tekrar sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılması noktasında toplumun tüm dinamitlerinin işbirliği yapma zorunluluğu son derece açıktır. Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan ve şartla tahliyesine 1 yıldan daha az süre kalan iyi halli yükümlüler talepleri halinde infaz hakiminin kararı doğrultusunda denetimli serbestlik müdürlüğüne başvurmakta ve denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmaktadırlar. Akhisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Soma, Kırkağaç, Gördes ve Gölmarmara ilçelerini de kapsamak ile birlikte 2013-2014 yıllarını kapsayan hali hazırda infazı devam eden 260 nakil, 628 denetimli serbestlik dosyaları ile ayrıca 254 adet adli kontrol dosyası bulunmaktadır. Akhisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü 1 Müdür, 7 Uzman Personeli ve 11 Memuru ile bu hizmetleri yürütmektedir. Müdürlüğümüz 9 yıllık geçmişi ile bu çalışmalarının yanı sıra Akhisar Kaymakamlığı işbirliği ile aile eğitimi yoluyla suçun önlenmesi projesini hayata geçirmiş Akhisar Koruma Kurullarını ve İŞ-KUR'un desteği ile de meslek edinme kurslarını düzenlenmiştir." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

cumhuriyet başsavcılığı hürriyet mahallesi salih hızlı akhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title