Haberler

Akhisar'da Yılın Ahisi Sabri Merde Oldu

Akhisar'da Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası kutlama programı merkez çarşıda yapıldı.

Akhisar'da Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası kutlama programı merkez çarşıda yapıldı. Yılın girişimcilerinin ve Ahisinin belirlendiği programa AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Kaymakam Kaan Peker, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Akhisarlı Oda Başkanları, sivil toplum örgütleri ile bir çok esnaf ve vatandaş katıldı.

Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Personeli Yalçın Dursun'un sunduğu programda ilk olarak Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter söz aldı. Geriter, esnaf ve sanatkarlığın ekonomik olduğu kadar sosyal bir olgu olduğunu belirterek, "Toplumun sosyal ve ekonomik dokusu ile son derece uyumlu olan esnaf-sanatkarın varlığını koruyacak tedbirlerin alınması çok önemli" dedi.

Akhisar'da çok değerli esnafların olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Salih Hızlı, bütün kültür emperyalizmine ve kültür erozyonuna rağmen Akhisarlı esnafın kadim değerlerini yaşattığını belirtti. Akhisar'ın ürettiği bir çok değer olduğuna dikkat çeken Hızlı, Akhisar, farklılıklarını zenginlik olarak bir kent olduğunu ve ortak değerler üzerinden hareket eden bir kent olduğunu vurguladı.

Daha sonra sırasıyla milletvekilleri ve Kaymakam'ın konuşmasının ardından Ahi Şed Kuşanma törenine geçildi.

Sırasıyla Akhisar'ın genç girişimci ödülü Kıvanç Çakmak'a Belediye Başkanı Salih Hızlı, Yılın Kadın Girişimcisine Nursel Akay'a Kaymakam Kaan Peker takdim etti. Yılın Ahisi olarak ise Akhisar'da Fırın İşletmeciliği yapan Sabri Merde'nin layık görüldüğü bildirildi. 2013 yılının Ahisine şed kuşanma merasimini geçen yılın ahisi Şevki Vardar yaptı. Program sonunda ise Akhisar İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı'nın Ahilik Duası ile yer aldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title