Haberler

Akgedik: "Yeşili Görmek İçin Karadeniz'e Gitmeye Gerek Yok"

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Aladağ’ın Torosların arasında kalan saklı bir cennet olduğunu belirterek, ”Her yıl binlerce vatandaşımız yeşillikleri görmek için Karadeniz’e gitmektedir.

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Aladağ'ın Torosların arasında kalan saklı bir cennet olduğunu belirterek, "Her yıl binlerce vatandaşımız yeşillikleri görmek için Karadeniz'e gitmektedir. Aladağ'ın yüzde 76'sı ormanlık alandır. Bu oran Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Yeşili ve doğayı sevenleri Aladağ'ı görmeye davet ediyorum" dedi.

Gazeteci Vahit Şahin'in hazırlayıp sunduğu Akdeniz Türk TV'de yayınlanan Doğa Gezginleri programına Simit Şelalesi önünde konuk olan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Aladağ'ı öncelikle çıkmaz sokak olmaktan kurtaracaklarını söyledi.

Aladağ'ın İmamoğlu, Kozan, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli gibi bir aks içinde olmadığını, buraya özel gelinmesi gerektiğini ifade eden Başkan Akgedik, "Aladağ- Kapuzbaşı arası 40 kilometredir. Daha önce 2 aracın yan yana geçemediği bu yeri şimdi 8-10 metreye ulaşan genişletme çalışmalarına başladık. Aladağ- Kayseri arası 275 kilometredir. Bu yoldan gidenler muhteşem doğa güzelliklerini görecektir. Dünyaca ünlü Kapuzbaşı Şaleleri'ne gitmek için herkes bu yolu kullanacaktır. Sağlık turizmine yol açan Acısu denilen Acıman Yolu da buradan geçmektedir. Bu yaz yolun genişlemesi bitecek ve Aladağ çıkmaz sokak olmaktan kurtulacaktır. Büyükşehir Belediyesi de Aladağ- Pozantı yolunu yapmaktadır" dedi.

Adanalıların Aladağ'ı Eğner'le bildiğini kaydeden Başkan Akgedik, şöyle devam etti:

"Eğner, şimdi baraj suları altında kaldı. Ama barajın ortaya çıkardığı çok daha yeni güzellikler de oldu. Ayrıca Yedigöze diye bir yerimiz var. Hem Simit Şelalesi'nde hem de Yedigöze'de Orman Bölge Müdürlüğü ile çalışmalar başlattık. Buralar Belediye sınırları içinde ama orman alanı olduğu için direkt müdahale edemiyoruz. Orman teşkilatı ile birlikte turistlerin beklentilerine uygun çalışmalara yaz ayında başlayacağız. Adana-Aladağ arasında kalan Simit Şelalesi muhteşem bir yer. Simit Şelalesi Aladağ'ın binlerce güzelliklerinden sadece biridir. Her yıl vatandaşlarımız doğa ve yeşili görmek için Karadeniz'e gidiyor. Aslında buna gerek yok. Aladağ'a bir kez gelmelerini istiyoruz. Kendilerine kucak açan bir halkımız var. Yeşili ve yağışı bol olan ilçemize gelen, bir daha Karadeniz'e gitmek istemeyecektir" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akgedik Karadeniz Türkiye Aladağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title