Haberler

Akgedik'e Sahip Çıktı, Sözlü'ye Sert Çıktı

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik’in ilçesi için istediği hizmetlere karşılık verdiği cevabı eleştirdi.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik'in ilçesi için istediği hizmetlere karşılık verdiği cevabı eleştirdi. Yeni, "Büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanlarına tepeden bakamaz" dedi.

Yeni, yaptığı açıklamada, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik'in meclis oturumunda ilçesi adına hak arayışına girdiğini belirterek, "Diğer AK Belediyelerimiz gibi Aladağ İlçe Belediye başkanımızın da, halkına vermiş olduğu sözü yerine getirmek, ilçesinin hakkını aramak ve görevinin hakkını vermek için çaba sarf etmesi en doğal hakkıdır. AK Parti olarak bizim yerel yönetim anlayışımız, yerel dinamiklerin harekete geçirilerek, kentin kalkınmasını sağlamaktır. Bu doğrultuda Aladağ Belediye Başkanımız Mustafa Akgedik, gayet iyi niyetli bir şekilde ilçesine gelmesi gereken ve ayrılan hizmet payının gelmediğini ifade edince, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün bundan rahatsızlık duymasını anlamak herkesçe yadırganacak bir durumdur" dedi.

Büyükşehir belediyesinin, ilçe belediyelerinden gelen taleplere destek olma zorunluluğu olduğunu ifade eden Yeni, "Sayın Sözlü'nün bu konuların konuşulacak yerin meclis olmaması gerektiğini ifade etmesi de ayrı bir garabettir. Meclis şehrin tüm sorunlarının konuşulabileceği en müstesna yerdir. Orada Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, 'Ben seçilmiş belediye başkanıyım' ifadesini kullanmasını da ayrıca kınıyorum. O salonda bulunan herkes seçilmiştir. Oraya kimse elini kolunu sallayarak gelmemiştir. Adanalı kardeşlerimizin oylarıyla hizmet edilmesi için oradaki meclis üyeleri ve belediye başkanları o koltuklarda bulunmaktadır. Dolayısı ile o koltukta oturanların hesap vermeyi de bilmesi gerekir. Büyükşehir belediye başkanı vatandaşın oyları ile seçilen belediye başkanlarına tepeden bakamaz, üstten konuşamaz ve kendisini kutsal sayamaz.

AK Parti belediyecilik konusunda Türkiye'ye örnek olmuştur ve olmaya da devam edecektir. AK Partililer olarak biz belediyeciliği iyi biliyoruz. Bugün Türkiye'deki başarılı belediyecilik örneklerinin arkasında hep AK Belediyecilik çok net bir şekilde görülmektedir. Bu milletin oylarıyla ilk defa Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken göstermiş olduğu belediyecilik vizyonu bütün belediye başkanlarımıza hala örnek teşkil etmektedir. Siz bu şehre hizmet aşkı duymasanız da, bizim belediye başkanlarımızı bu sevdadan geri durduramazsınız" şeklinde konuştu.

"HARİÇTEN GAZEL OKUMAYIN"

Başkan Fikret Yeni konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de belediyecilik hizmetinde milletin takdirine mazhar olan bu başarı AK Parti'nin belediyecilik vizyonunda yatmaktadır. Büyükşehir belediye başkanının fırsatını bulmuşken alakasız bir şekilde '2002'den bu yana yapılmayanı ben 2 yılda yaparım' demesi de hariçten gazel okumaktan başka bir şey değildir. AK Parti'nin Belediyecilik anlayışına laf söylemek kabahatken, hükümet yatırımlarına laf söylemek ikinci kabahattir. Tam 1 yıl oldu ve Adana hizmetten hala nasibini alamadı. Siz bu şekilde giderseniz bırakın 2 yılı 20 yıl sizin için bir anlam ifade etmeyecektir. Tüm Adana'nın, şikayeti olan Adana'nın belediyecilikte yüzü gülmezken, Adana belediyecilikte hep geriye gidiyor sözlerine kulaklarınızı tıkayamazsınız.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün eğer gayesi hizmetse bilmesi gerekenler şunlardır. Bu halk seni seçmişse ayrım yapmadan, siyaset gömleğini üzerinde taşımadan, ilçe belediye başkanları ile uyum içinde şehrin her noktasına hizmet etmelisin. İki günü birbirine eşit olmayacak şekilde hizmet üretmeye, şehrimizi inşa etmeye ilçe belediyelerinin gücünü de yanına alarak devam etmelisin. İnsan merkezli, hizmet odaklı, kaliteli, zamanında, etkin ve verimli hizmet sunma anlayışı hizmet anlayışınıza hakim olmalıdır. Biraz insan sevgisi, biraz umut ve heyecan, biraz düşünce ve analiz işte bunlar bile şehri şekillendirmek için iyi bir adımdır. Başarılı belediyeci, olaylara bir bütün olarak bakmayı ve geçmişten geleceğe köprü kurmayı iyi bilmelidir. Yerel yönetimde başarılı olmanın temel şartı, ahenk içinde çalışan dinamik bir ekip kurmaktan geçer. Bu ekibin içine ilçe belediye başkanları da girer. Yerel yönetici, kim olduğuna bakmaksızın hiçbir ayrımcılık yapmadan kentte yaşayan herkesin hizmetkarıdır. Son olarak Sayın Sözlü, bulunduğunuz makamın, mazeret makamı değil hizmet makamı olduğunu da hatırlatmak isterim." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akgedik Hüseyin Sözlü Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title