Haberler

    Aker Eşarp'a Terör Örgütüne Yardımdan Kayyum Atandı

    Güncelleme:

    Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Fethullahçı Terör Örgütü'ne finansman sağladıkları gerekçesiyle Aker Eşarp ile beraber toplam 13 şirkete daha kayyum atadı.

    FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağladıkları gerekçesiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında daha önce 81 şirkete atanan kayyumlar 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında yaptıkları çalışmalar neticesinde 13 şirketin daha Kaynak Holding ile ticari faaliyetleri olduğunu tespit etti.

    KAYYUM TALEP EDİLEN 13 ŞİRKET

    Durum üzerine soruşturmayı yürüten Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, yeni tespit edilen Elbruz Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş, Akasya Alçı Maden Üretim AŞ, Aksan Ak Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş, Akasya Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş, Aker Mağazacılık Tekstil Ticaret Sanayi A.Ş, Akerler Tekstil Ticaret Sanayi A.Ş, Ortadoğu Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş, Akbulut Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş, Erfa Mühendislik Turizm İnşaat Sanayi Taahhüt Ticaret A.Ş, Ertur Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş, Oden Enerji Mühendislik Teknoloji Geliştirme ve Danışmanlık hizmetleri A.Ş, BJ Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş ile Nurpak Boya Apre Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye kayyum atanmasını talep etti.

    13 ŞİRKETİN BAĞLANTILI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

    Talep üzerine Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği 13 şirketin Kaynak Holding ve bu holdinge bağlı şirketlerle ticari faaliyetlerinin tespit edildiğini belirterek kayyum atanmasına karar verdi.

    ÖNCEKİ ŞİRKETLERE ATANAN KAYYUMLAR GÖREVLENDİRİLDİ

    Hakimlik önceki şirketlere atanan kayyumlar İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen ve Levent Küçük'ün bu şirketlerde de görev almasına karar verdi.

    ŞİRKET SAYISI 94'E YÜKSELDİ

    Hakimlikçe kayyumlara şirket başına asgari ücret oranında maaş ödenmesine karar verildi. Böylece Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında kayyum ataması yapılan şirket sayısı 94'e yükseldi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Cumhuriyet Başsavcılığı Kaynak Holding Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title