Haberler

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Öcalan'dan Daha İleri Bir Çağrı Gelebilir

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, çözüm sürecinde önümüzdeki günlerde, güzel şeyler olacağını, Öcalan'dan daha ileri bir çağrı gelebileceğini düşündüğünü söyledi.

Star tv'nin ana haber bültenine konuk olan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecinde yeni yöntem denediklerini ve iyi mesafe alındığını belirtti.

"BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRMEK LAZIM"

Akdoğan açıklamasında; "İyi bir noktadayız. Ben de önümüzdeki günlerde, haftalarda güzel şeyler olacağını düşünüyorum. İyi şeyler olacağını düşünüyorum. Burada, umudu yeşertmek lazım. Yani, sürekli karamsar olmamak lazım, bardağın dolu tarafını görmek lazım." dedi.

"HDP HEYETİYLE TEKRAR GÖRÜŞECEĞİM"

"Sonuca yakın olduğumuzu düşünüyorum" diyen Akdoğan, bu hafta HDP heyeti ile tekrar görüşeceğini, gelinen aşamayı değerlendireceklerini söyledi. Akdoğan, "Ben Öcalan'dan daha ileri bir çağrı gelebileceğini düşünüyorum." diye de ekledi.

"HDP'NİN BARAJI GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Ahmet Türk'ün, "Seçim barajını eğer geçemezsek bu vebal devletin üzerindedir" açıklaması sorulduğunda Akdoğan, "Seçim barajını geçirtmek devletin sorumluluğu mudur? Bu çok sorumsuzca bir açıklama" dedi. HDP'nin barajı geçebileceğine inanmadığını dile getiren Akdoğan şunları söyledi: "Çözüm Süreci'nde HDP'nin oynadığı bir rol var. Elbette milletvekili olmaları önemli ama adaya gidenler arasında milletvekili olmayanlar da var. Ben Çözüm Süreci bağlamında HDP'yi önemseyen bir kişiyim ama bu illa barajı geçsinler anlamına gelmiyor. Hadi hep birlikte HDP'ye barajı geçirelim böyle bir sakat anlayış olmaz. Oyları şu anda yüzde 7'lerde görünüyor. Ben barajı geçeceğini düşünmüyorum."

"SON TAHLİLDE, BİR KİŞİSEL TERCİH MESELESİDİR"

Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığından istifasını da değerlendiren Başbakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buna olumlu bakmadığını açıklamasını da yorumladı, "Sayın Cumhurbaşkanımız içi dışı bir olan bir kişi. Yani düşündüğünü açıkça dile getiren bir kişi. Hakan Fidan sorulduğunda da görüşlerini dile getirmiştir. Son tahlilde, bir kişisel tercih meselesidir. Aralarında fikir teatisinde bulunmuşlardır. Cumhurbaşkanımız da düşüncelerini hem Hakan Fidan'a hem Sayın Başbakanımıza dile getirmiştir. Hakan Fidan'ın istifa etmesi neticede kişisel bir tercihtir. Bu ilk duyulduğunda muhalefetten Ahmet Davutoğlu'na karşı bir hamle gibi yorumlayanlar oldu, hatta başbakanlık yakıştıranlar falan. Şimdi de tam tersine 'Erdoğan'a rağmen istifa' şeklinde konuşuyorlar. Hemen bir günde muhalefet başka bir yöne dönmüş durumda."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yalçın Akdoğan Hakan Fidan Star Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi?
500

Yorumlar (47)

KARAKRUMLU:

Devleti öcaLana yönetiriyorlar . DUYUN EYYY AZİZ MİLETİM DUYUN ARTIK

26
6
yanıtYanıtla
zaza coliglimobilWeb@haberler.com:

gececek hdp o baraji

17
11
yanıtYanıtla
ali canMobil-ANDROID:

fotografa bakinca sanarsinizki Einstein))) bir alim bir bilen.yerse tabi

26
1
yanıtYanıtla
siverekli:

büyük lider öcalan hep yanındayız

14
13
yanıtYanıtla
AKPmobilWeb@haberler.com:

AKP ye oy verdim Allah beni affetsin baska bisi demiyorum

17
6
yanıtYanıtla
Yürekli.:

ACIZ YARATIKLAR DEMEK''KI BÜTÜN ÜMIDINIZI COCUKKATILI ASALA ARTIGI TERÖRIST APO, YA BAGLADINIZ YAZIKLAR OLSUN SIZLERE VE SIZE OY VEREN, LERE.

18
4
yanıtYanıtla
Sırrı sürayyaMobil-IOS:

PKK nın bitmesini istiyorsanız . Çok basit HDP ye oy ver meclise girsin???

14
4
yanıtYanıtla
cukurcumobilWeb@haberler.com:

Lan bu apo bu kadar sahane bir insansa birakin 2yilda devleti o yonetsin vallahi bak ciddiyim sapina kadarda ulkucuyum.yonetsin sizden iyiyse adami goklere cikardiniz basimiza tasidiniz

15
1
yanıtYanıtla
CübbesizmobilWeb@haberler.com:

Ben bu ülkede yaşadığıma sizin yüzünüzden pişmanım elimiz kolumuz bağlı ya açıklamaya bak ... Beynimden kaynar su döküldü

12
4
yanıtYanıtla
agustomobilWeb@haberler.com:

Adam içerde oldugu halde orta doguyu yönetiyor demekki disarda olsa vay dünyanin haline.

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title