Haberler

Akdoğan: HDP, Meclis'e Girmezse Kıyamet Kopmaz

Güncelleme:

Yalçın Akdoğan, "Çözüm Süreci seçime feda edilemez. Sürece destek her geçen gün artıyor. HDP, Meclis'e girmezse kıyamet kopmaz. Süreç devlet politikasıdır." dedi.

Çözüm Süreci'nden sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, süreç ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Yalçın Akdoğan, "Çözüm Süreci, seçim için feda edilecek bir süreç değildir. Stratejik bir konudur. Çözüm Süreci'nden asla geri adım atmayız." dedi.

Akdoğan, kendisine yöneltilen "HDP barajı aşmazsa ne olur" sorusuna da "Yapılan son anketlere göre Çözüm Süreci'ne destek yüzde 70'lere çıktı. HDP, Meclis'e girmezse kıyamet kopmaz. Süreç bir devlet politikasıdır." cevabı verdi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, gazeteciler ile yaptığı görüşmede şunları söyledi:

"REFORMLARI YAPARKEN PAZARLIK İÇİNDE OLMADIK"

"Çok önemli adımlar attık. Kardeşlik Projesi adı altında reformlar yaptık. Biz bu adımları atarken, reformları yaparken bir pazarlığın parçası olarak bunları yapmadık. Halkımıza dönük temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi konusunda doğru bildiğimiz ne varsa bunları yaptık ve yapıyoruz.

"KÜRTLERİ HDP'NİN SİYASİ ANLAYIŞINA TESLİM ETMEYİZ"

Biz HPD ile rakibiz. Siyasi bir rekabetimiz var. Birbirimizi eleştireceğiz, tartışacağız... Bu başka bir şeydir. Bu süreç başarılı ile sonuçlanınca da bizim HDP ile siyasi mücadelemiz devam edecek. Çünkü biz onların siyasi anlayışlarını kabul etmiyoruz. Bu anlayışın bölgede Kürtlerin faydasına, değer dünyasına uygun olduğunu da düşünmüyoruz. Kürtleri de bu anlayışa teslim edecek değiliz.

"HDP'NİN ÜSTLENDİĞİ BİR ROL VAR DİKKAT ETMELERİ GEREKİYOR"

Çözüm Süreci'nde devam eden görüşmeler bağlamında HDP'nin üstlendiği bir rol var. Bu çerçevede onların daha dikkatli hareket etmesi lazım... Selahattin Demirtaş'ın Sayın Cumhurbaşkanına dönük açıklaması veya süreçle ilgili zaman zaman negatif açıklamaları uygun olmadığını düşünüyorum.

"SÜRECE YÜZDE 70 DESTEK ERDOĞAN'A GÜVENLE OLUŞTU"

Bu süreci AK Parti, Tayyip Erdoğan başlattı. Bugün son ankete göre Çözüm Sürecine destek yüzde 68 oranında. Bir sürece eğer yüzde 70'ler civarında toplumsal destek varsa bunu doğru anlamak gerekir. Bu destek HDP'ye ve Selahattin Demirtaş'a olan güvenle ortaya çıkmadı. Öyle olsaydı onların oyu 7-8'lerde kalmazdı. Bu büyük bir siyasi hareketin, yüzden 52 ile seçilen bir cumhurbaşkanının topluma verdiği güvenle oluşmuş destektir. Bu süreci HDP'ye rağmen biz başlattık ve bu noktaya getirdik.

"CUMHURBAŞKANI SÜRECİN ORKESTRA ŞEFİDİR"

Cumhurbaşkanı devletin başındaki kişidir. Çözüm Süreci de sadece bir hükümet politikası değil devlet politikasıdır. Bütün kurumların bu sürecin ruhuna uygun hareket etmesinde Cumhurbaşkanı önemli rol oynamaktadır. Adeta bir orkestra şefi gibi, kanaati ve iradesi önemlidir. Hükümetin bu konudaki kararlılığı, samimiyeti ve güçlü iradesi ne kadar önemliyse, Cumhurbaşkanının da kararlılığı ve konun arkasında olmadıysa o kadar önemlidir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Yalçın Akdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (96)

VANLI:

HÜDA PAR asıl kürt partisi. . . HDP kominist ermeni dinsiz kürt partisidir.

14
33
yanıtYanıtla
kara kartal:

Bi türk olarak oyum HDP ye

31
6
yanıtYanıtla
SELİM:

sizin bu davranışlarınız bizi daha da törpülüyor oyum HDP nin

31
5
yanıtYanıtla
IstMobil-IOS:

İnadına hdp

32
4
yanıtYanıtla
vatan dostuMobil-ANDROID:

asil kürt kardes lazim demirtasa oy veren zaten teroristir

7
29
yanıtYanıtla
MUSA/HDP:

ZALİM ZULMÜ VARSA MAZLUMUN DA HDP Sİ VAR.

29
5
yanıtYanıtla
Metin Mobil-IOS:

Allah'ın izniyle HDP barajı aşacak

28
4
yanıtYanıtla
kayserili:

çokta şeyimdeydi HDP meclise girse ne olur, girmese ne. . . bence AK-HDP birleşsin zaten ikisi de türk düşmanı. . . ortak paydaları bir. . . . BATMANLI önünen bi kemik gönderiyorum yakala. . .

6
24
yanıtYanıtla
AHMETmobilWeb@haberler.com:

bu seçimde koyum hdpye

17
11
yanıtYanıtla
Ceyda:

Hdp baraj maraj asamaz

9
19
yanıtYanıtla
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title