Haberler

Akdoğan: Erdoğan Ciddi Biri Ama Bu Makara Yapmayacağı Anlamına Gelmiyor

Güncelleme:

Uzun yıllar Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Erdoğan'la nasıl tanıştıklarını anlattı ve ilginç açıklamalarda bulundu.

Uzun yıllar Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Erdoğan'la olan ilişkisi hakkında "Ciddi biridir, ama bu sizinle makara yapmayacağı anlamına gelmiyor." dedi.

Erdoğan'la Yeni Zemin dergisinde çalıştığı dönemde bir röportaj yapmaya gittiğinde tanıştığını söyleyen Akdoğan, HDP ile çözüm süreci görüşmeleri dışında daha esprili ve şen şakrak geçiyor. Bütün milletvekillerinin birbirleriyle dostlukları vardır, ama kameraları görünce rol yapmaya başlarlar. Ben rol yapan biri değilim, seviyorsam severim" ifadelerini kullandı.

HaberTürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Akdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"ERDOĞAN'A BAZEN ARKADAŞI, BAZEN ÇOCUĞU GİBİ YAKLAŞIRIZ"

* AK Parti ile yolunuz nasıl kesişti?

"2002 sonunda AK Parti hükümete geldi, Tayyip Bey çağırdı. Davos Dünya Ekonomik Forumu toplantısı için konuşma hazırlamamı istedi. O gün AK Parti'de çalışmaya başladım."

* Tayyip Bey'le ilk nasıl tanışmıştınız?

"Tayyip Bey il başkanıyken tanıştık. Yeni Zemin'de çalışıyordum, onunla röportaj yapmaya gittim."

* O gün, birlikte uzun bir yolculuğa çıkacağınız aklınıza gelmiş miydi?

"Onunla mı bilmiyordum ama bir yolculuğa çıkacağımı hissediyordum!"

* Erdoğan ile nasıl bir ilişkiniz var?

"Ben Cumhuriyet tarihinin en uzun süreli danışmanı sayılırım. Sadece Tayyip Bey'e değil, genel başkan ve bakan danışmanlığı da yaptım. Tayyip Bey 2003'te Başbakan olunca birlikte çalışmaya başladık. Metin ekibinin sorumluluğunu üstlendim. Uzun bir süre birlikte çalıştık. Sabah evinden alıyordum, akşam bırakıyordum. Arabada birlikte oturuyorduk. Bu ilişki günün her saati sürüyordu."

* Bire bir yakınlık ne kadar sürdü?

"Ben milletvekili olduktan sonra da devam etti. Tayyip Bey'den çok şey öğrendim. Büyük badireler atlattık, saldırılara maruz kaldık, kritik evrelerden geçtik. Kriz yönetimi yapmak, doğru kararı vermek zordur. Pek çok şeyi beraber göğüsledik. Örneğin, Galatasaray Stadı'nın açılışına gidiyorsunuz ve stat sizi protesto ediyor. Büyük bir sinirle oradan çıkıyorsunuz, ama arabada bir şeyler konuşmanız lazım..."

* Sinirli olduğunda nasıl yatıştırıyordunuz?

"Bazen arkadaş gibi bazen de çocuğu gibi, kardeşi gibi yaklaşmanız gerekir. Duruma göre değişir."

* Nasıl hitap ediyordunuz?

"Sayın Başbakanım" ya da "Efendim" diye hitap ediyordum. Samimi olsak da yine de bir mesafemiz hep olur. Ciddi biridir, ama bu sizinle makara yapmayacağı anlamına gelmiyor!

* Birlikte dedikodu yapar mısınız?

"Devlet başkanıyla yapılan şeyin adı dedikodu olmaz! (Gülüyor) Onun her şeyi bilmesi gerekir."

* İnatçı mıdır?

İnatçı değil, fakat kararlıdır. Dinler ama sonuçta doğru olduğuna inandığını yapar.

* Gün saatlerine göre enerjisi değişir mi?

Yok, Tayyip Bey'in enerjisi hiç düşmez, ama sabah daha ciddi meseleler, gece eve dönerken daha özel şeyler konuşulur.

"HDP'LİLERLE İLİŞKİMİZ GAYET İNSANİ VE SICAK"

* Kameralar önünde değilken HDP'lilerle ilişkiniz nasıl?

"Çözüm süreci görüşmeleri sırasında dostluklar gelişti mi? Gayet insanı ve sıcak... Görüşmeler dışındaki zaman daha esprili ve şen şakrak geçiyor. Bütün milletvekillerinin birbirleriyle dostlukları vardır, ama kameraları görünce rol yapmaya başlarlar. Ben rol yapan biri değilim, seviyorsam severim."

* HDP'lilerle resmi görüşmeler dışında da buluşuyor musunuz?

"Yoğunluktan dolayı çok fazla görüşemiyoruz. Birkaç kez HDP'den arkadaşlarla çay içtik ama o da hadiseye dönüştü, "Çözüm Heyeti toplandı" diye flaş haber olarak yayınlandı! (Gülüyor) O olaydan sonra daha dikkatli davranmaya başladık." (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yalçın Akdoğan Habertürk Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (145)

BARIŞ VE DEMOKIRASI IÇIN OYUMU HDPYEmobilWeb@haberler.com:

OYUM HDPYE OYUM HDPYE

68
2
yanıtYanıtla
demokrat:

Güzelim ülkemizi tahsilsiz herifin yalaka yuvasına çevirdiler.

27
25
yanıtYanıtla
ali:

PYD TERÖRÜSLERİN BAŞI SALİH MÜSLÜM NE DİYOR TÜRKİYE SADE ERDOGANIN ÜLKESİ DEİL BİZİMDE HAKLARIMIZ VAR TÜRKİYEDE ERMENİLER TÜRKİYEDEN TOPRAK İSTİYOR PKK TOPRAK İSTİYOR TÜRKİYEYİ NASIL PARÇALAMAK İSTEDİKLERİNİ GÖRÜN

5
45
yanıtYanıtla
has:

Lütfen yeter artık erdoğanı büyütmekten vazgeçin bu tür insanlar heryerde var ve sıradan

38
11
yanıtYanıtla
KENAN:

AKŞAM UYUTMADAN SÜTÜNÜ DE VERMEYİ UNUTMA. .

27
17
yanıtYanıtla
sametmobilWeb@haberler.com:

Makara zaten temelinizde var..

29
9
yanıtYanıtla
ORHAN YILDIRIM:

Ak partiye her sağ duyulu oy vermelidir. Allah cc hdp yi yerle yeksan etsin YÜZDE 8 DE KALSIN İNŞAALLAH. . (AMİN)

11
23
yanıtYanıtla
FiRAVUN:

artik bunlardan birsey olmaz. . . . caresizliklerinin resmidir kabus bitmek üzere

26
7
yanıtYanıtla
Tornacı:

büyük türk lideri Erdoğan

7
26
yanıtYanıtla
APO CU ZAZA:

BU UZUN BACAKLIYI BAZEN SEVİM NE YAPAYIM ELİMDE DEĞİL NE MUTLU TÜRKÜM YAZISINI KALDIRDI BİLMİM BİRAZ ONDAN OLABİLİR BAZEN HA HER ZAMAN DEĞİL

8
22
yanıtYanıtla
Tüm 145 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title