Haberler

Akdiken Kadın Kültür Merkezine Kavuşuyor

Güncelleme:

Akçakale Belediyesi tarafından yapılan ve inşaatında sona gelinen Akdiken Mahallesi Kadın Kültür Merkezinin açılışına sayılı günler kaldı

Akçakale Belediyesi tarafından yapılan ve inşaatında sona gelinen Akdiken Mahallesi Kadın Kültür Merkezinin açılışına sayılı günler kaldı. Kısa süre sonra hizmete açılacak olan Kadın Kültür merkezi mahallede bulunan kadınlara çeşitli eğitimlerin verileceği bir üs haline gelecek.
Akçakale'de bulunan Akdiken Mahallesinde yapımına devam edilen Kadın Kültür Merkezi ve çok amaçlı salonun yapımında sona geliniyor. İki dönüm üzerine yapılan ve 4 bin metrekare olan Kadın Kültür Merkezinin içerisinde kadınlara Kur'an ve dini eğitimlerin verileceği salon, dinlenme odaları, yemekhane, mutfak ve dini usullere göre abdest alabilecekleri kapalı alanlar yer alıyor. Mahallede yapılan taziye evinden sonra bu merkez kadınlar içinde ayrı bir uğraş ve sohbet edebilecekleri; düğün, sünnet ve kadın taziye evi olarak da kullanılabilecek şekilde dizayn edildi.
Mahalle sakinleri, "Bizim zaten taziye evimiz vardı erkekler için kadınlarımıza da böyle bir kültür merkezi yapıldığı için çok mutlu olduk. En azından kadınlarımız burada dini eğitim alabilecek ve kış aylarında özellikle böyle güzel bir kapalı alanda bir araya gelebilecekler" şeklinde konuştu

BİTİRİLMESİ İÇİN TALİMAT VERİLDİ
Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ardından Akdiken Mahallesine bağlı dereli mezrasına geçerek burada yapılan çok amaçlı salon ve taziye evinin inşaatında incelemelerde bulunarak inşaatın bir an önce bitirilmesi için talimatlar verdi.
Her iki inşaatında bitme noktasına geldiğini ve kısa süre sonra diğer eksikliklerinin de bitirileceğini söyleyen Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, "Akdiken Mahallemizde inşaatı bitmek üzere olan Kadın Kültür Merkezimizde incelemelerde bulunduk. Kısa süre sonra bazı küçük eksiklikleri de giderdikten sonra İnşallah mahallemizde bulunan kadınlarımız bu alandan her türlü istifade edecekler. Özelikle dini eğitimlerini de buradan alacaklar. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Yine Akdiken Mahallemize bağlı Dereli Mezramızda da erkekler için yapılan taziye evimizde de incelemelerde bulunduk. Burada da arkadaşlarımıza inşaatın bir an önce bitirilmesi için talimatlar verdik. Yine kısa süre sonra bitecek olan taziye evi ve çok amaçlı salon bölge halkına hizmet verecektir. Ben özelikle bu inşaatların yapılışında bize sabır göstererek yardımcı olan mahalle halkına çok teşekkür ediyorum" dedi. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Yaşam Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title