Haberler

Akdeniz Üniversitesinden 154 Doktor Adayı Mezun Oldu

Güncelleme:

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan 154 doktor adayı, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle yemin etti.

Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Gültekin, toplumun sorunlarına duyarlı oldukları için, gençlerle gurur duyduğunu dile getirdi. Hekimlik mesleğinin, yaşamla ölüm arasında ince bir çizgide durduğuna işaret eden Gültekin, şöyle konuştu:

"Yaşamın olduğu her yerde biz doktorlar varız. Bu nedenle diplomamız bize büyük sorumluluklar yüklemekte. Siz genç hekimler, mesleğinizin size yüklediği sorumlulukları yerine getirirken karşınıza çıkan güçlükleri akıl ile aşacaksınız. Önünüzde upuzun bir hayat var, yolunuz açık olsun. Fakültemizin kapısı sizlere her zaman açık."

Tıp Fakültesi dönem birincisi Tahir Saygın Öğüt de ülkedeki birçok üniversitede öğretim üyesi sıkıntısı yaşanırken, kendilerinin birçok başarıya imza atmış, alanında uzman öğretim üyelerinden ders alma fırsatı yakaladıklarını anlattı. Mesleklerini dinleyerek, görerek ve uygulayarak öğrendiklerini belirten Öğüt, "6 yıllık yoğun bir eğitim sonrası, doktor olmaya hak kazandık ve bugün bütün arkadaşlarımla bu onurlu mesleğe adım atmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bölüm birincisi Tahir Saygın Öğüt, yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, genç doktor adayı Öğüt'e, diploma ve hediyesini verdi.

Mezun olan diğer öğrencilerin diploma ve hediyeleri, üniversite protokolü tarafından verildi.

Törende hekimlik yemini eden genç doktor adayları, keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title