Haberler

Akdeniz Üniversitesi'ndeki Üçüncü Çift Kol Nakli - Ömer Özkan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın açıklamaları Akdeniz Üniversitesi'ndeki üçüncü çift kol nakli Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Özkan: "Üç aydan sonra hissetmeye başlayacak, altı aydan sonra da nakledilen kollarının hareketleri başlar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın açıklamaları Akdeniz Üniversitesi'ndeki üçüncü çift kol nakli

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Özkan:

"Üç aydan sonra hissetmeye başlayacak, altı aydan sonra da nakledilen kollarının hareketleri başlar. Bir yıldan sonra çok rahatlıkla kullanabilir"

"Çok fazla nakil bekleyen hasta var. Dünden itibaren inanılmaz şekilde insanların talebi artıyor, bu şekilde başarılı bir şeyi insanlar görünce daha çok motive oluyorlar"

Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, çift kol nakli yapılan hastanın üç aydan sonra kollarını hissetmeye başlayacağını belirterek, "Çok fazla nakil bekleyen hasta var. Dünden itibaren inanılmaz şekilde insanların talebi artıyor, bu şekilde başarılı bir şeyi insanlar görünce daha çok motive oluyorlar" dedi.

Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da trafik kazası geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan kollarının, 11,5 saatlik ameliyatın ardından nakledilen 31 yaşındaki Mustafa Sağır'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Hastayı sık sık ziyaret ederek, yakından takip ettiğini anlatan Özkan, "Az önce yine gördüm. Özellikle 'cerrahi bir komplikasyon olmasın' diye, yani 'damarlarında, dolaşımda problem olmasın' diye birkaç gün özellikle titizlikle davranıyoruz. Ondan sonraki dönemde 'enfeksiyon oluşmasın, sonraki dönemde de artık fizik tedavi hareketlerine başlasın' diye takipleri yapılacak" şeklinde konuştu.

Özkan, ameliyat öncesi hastanın motivasyonunun çok iyi olduğuna dikkati çekerek, hastanın mutlu olduğunu ve sağlığının iyi durumda olduğunu belirtti. "Hasta uyutulurken olduğundan farklı bir durumda uyandırıldığında çok mutlu oldu. Hakikaten bu his bizim için de mutluluk verici. Üç aydan sonra hissetmeye başlayacak, altı aydan sonra da nakledilen kollarının hareketleri başlar. Bir yıldan sonra çok rahatlıkla kullanabilir" diye konuştu.

Nakillerin artık "rutine oturduğunu" anlatan Özkan, "Önemli olan herhangi bir komplikasyonla karşılaşmaması. Hasta için kendimiz açısından bir sorun çıkmaması için yakından takip ediyoruz" dedi.

Nakil sırasında tekniklerin oturduğunu, en üst cerrahi teknikleri kullandıklarını belirten Özkan, "Çok fazla nakil bekleyen hasta var. Dünden itibaren inanılmaz şekilde insanların talebi artıyor, bu şekilde başarılı bir şeyi insanlar görünce daha çok motive oluyorlar. İnşallah bu hastamızı da en iyi şekilde taburcu ederiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Ömer Özkan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title