Haberler

Akdeniz Üniversitesi'nde "Balkanlarda Türk Varlığı" Konferansı

Antalya'da "Balkan Savaşlarının 100.Yılı ve Günümüz Balkan Türklüğü" konulu konferans düzenlendi.

Antalya'da "Balkan Savaşlarının 100. Yılı ve Günümüz Balkan Türklüğü" konulu konferans düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Olbiya Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Rumeli-Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Av. Özcan Pehlivanoğlu, Balkanların eskiden Türk toprağı olduğunu savunarak Balkanlarda Türklere yapılan katliamları anlattı. Bu katliamların başında Germenos isimli bir papazın olduğunu kaydeden Pehlivanoğlu, bir Paskalya Bayramı'nda 30 bin Müslüman Türk'ün, Rumlar tarafından katledildiğini iddia etti. Rumluların amaçlarının Türk topraklarını Müslüman Türklerden arındırmak olduğunu

kaydeden Pehlivanoğlu, "1829 yılında Yunanistan Krallığı kuruluyor. Bu aldıkları topraklar hep Türk toprakları idi" ifadelerini kullandı.

Bulgaristan topraklarında 1984 ve 1989 yılları arasında ölen Müslümanların hiçbir dini adetlere uymadan defnedildiğini iddia eden Pehlivanoğlu, Müslüman Türklerin haç simgesi altında toprağa gömüldüğünü söyledi.

Türklerin Balkanlar'da 4300 yıllık bir tarihi olduğunu kaydeden Pehlivanoğlu, Balkan savaşlarında bu toprakların kaybedildiğini ve bölgede yaşayan 53 milyon insanın 2 milyon 250 bininin Türk asıllı olduğunu belirtti.

Yunan Krallığının kurulduğu Mora Adasının da Türk toprağı olduğunu savunan Pehlivanoğlu, Rumların Türkleri katletmesinin ardından bir şarkı da bestelediklerini söyledi ve şarkının nakarat kısmında "Hiçbir Türk kalmayacak, ne Mora'da, ne dünyada" ifadesinin yer aldığını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Özcan Pehlivanoğlu Antalya Rumeli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title