Haberler

Akdeniz Üniversitesi ile Türk Telekom Arasında İş Birliği

Akdeniz Üniversitesi ile Türk Telekom Akademi arasında başlatılan işbirliği çerçevesinde protokol imzalandı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, protokol imza töreni çerçevesinde ayrıca Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) bünyesinde kurulan Telekominikasyon Teknolojileri Uygulama Laboratuvarı açılışı yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen protokol imza töreni ve laboratuvar açılışına Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Türk Telekom Akademi Direktörü Saynur Önen, Türk Telekom Bölge Müdürü Ercan Ağır, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut Karayel, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin telekomünikasyon sektörüyle ilgili mevcut teknik bilgi ve becerilerinin artırılması ve sektöre nitelikli iş gücünün kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Mesleki eğitime ve istihdama katkı sunan işbirliği projesi kapsamında, Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda uçtan uca telekomünikasyon teknolojileri uygulamalı laboratuvarı kuruldu.

Üniversite ve sanayi işbirliğinin önemine değinen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Ünal, protokolün üniversite ve sektör işbirliğine yönelik bir adım daha atmalarına vesile olduğunu söyledi.

Göreve geldiği günden beri vurguladıkları üniversite ile sanayi, sivil toplum kuruluşları ve halkı kaynaştırma yaklaşımı içerisinde olduklarını dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Bu sebeple hızla adımlar atıyoruz. Türk Telekom ile yaptığımız bu işbirliği ile de üniversitemize kazandırdığımız bu laboratuvarın öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacak olması sebebiyle de oldukça değerli. Bu işbirliği ile öğrencilere en yeni teknolojilerin öğretilmesini ve telekomünikasyon alanında ihtiyaç duyulan telekomünikasyon kurulum elemanı yetiştirilmesini amaçlıyoruz. Telekomünikasyon laboratuvarında verilecek uygulamalı eğitimler ile öğrencilerimiz iş dünyasıyla tanışmış olacaklar. Öğrenciler sektörün aramış olduğu yeterlilikler doğrultusunda alacakları eğitim ile sektör tarafından daha tercih edilen nitelikli bir iş gücünü oluşturacak. İşbirlikleri ve verdikleri destek için Türk Telekom'a teşekkür ediyoruz."

Telekomünikasyon sektörünün yeni kuşağın en fazla istihdam edildiği alanların başında geldiğine dikkati çeken Türk Telekom Güney-1 Bölge Müdürü Ercan Ağır da, şunları kaydetti:

"Türk Telekom olarak, hem nitelikli personel açığını kapatmak hem de öğrencileri teknoloji dünyası ile buluşturarak geleceğin mesleklerine hazırlamak üzere yoğun mesai harcıyoruz. Bu öğrencilerimizi Türk Telekom olarak bünyemizdeki açık pozisyonlar için değerlendirip uygun adayları Türk Telekom ailesine katmayı da arzuluyoruz. Türkiye'nin en eski eğitim kurumlarından Akdeniz Üniversitesi'nin eğitim alanındaki deneyimi ile Türk Telekom olarak 175 yıllık bilgi birikimimizi bir araya getirdik. Birlikte, sektörümüzde başarılı işlere imza atacak nitelikte nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Mustafa Ünal Türk Telekom Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title