Haberler

Akdeniz Sempozyumu Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu İzmir Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen, 'çoğulluğu ve farklılığı içeren bir birlik özlemi' temalı 'Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu' İzmir Sanat Merkezi'nde başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu İzmir Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen, 'çoğulluğu ve farklılığı içeren bir birlik özlemi' temalı 'Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu' İzmir Sanat Merkezi'nde başladı. Akdeniz'in ve dünyanın ünlü Türk şari Nazım Hikmet heykeli önünde biraraya gelen Türk ve yabancı yazar, akademisyenlerin konuk olduğu sempozyumun açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarih boyunca farklı kültürlerin birada yaşadığı İzmir'in dünyaya barış kültürünün yerleşmesi için model olabileceğini söyledi.

İzmir'in tarihi boyunca çok kültürlü, dinler arası hoşgörünün olduğu bir kent olduğunu belirten Kocaoğlu şöyle dedi:

"Farkıllığı içeren birlik özlemi konusu için en ideal kenttesiniz. Deniz bizim için yaşam biçimidir. Akdeniz bizim için mavinin her türlü tonu demek. Keyifli sohbet, sıcak gülüş, coşku, yaşam, lezzet, sağlık, bereket demektir. Ama en önemlisi tarih, kültür, barış demektir. Akdenizliyiz, yaşamayı ve insanları seviyoruz. Özgürlüğümüzü her türlü değerin üstünde tutuyoruz. Dünyanın en eski uygarlıkların kurmuş Akdeniz'in temsilcisi olarak kan ve gözyaşının dinmesini, insanların doğup büyüdüğü topraklardan göçe zorlanmamasını, dini kimliği ve düşüncesi nedeniyle baskı görmemesini istiyoruz. Akdeniz artık bir barış denizi olsun. Hep birlikte mücadele ederek ırksal, dinsel ve kültürel önyargıların önüne geçelim."

Sempozyumda ilk olarak, Fransa Hükümeti Edebiyat Şövalyesi unvanı sahibi, Akdeniz Roman ödüllü ünlü Türk yazar Nedim Gürsel 'Akdeniz duyarlılığı' konulu edebi konuşma yaptı. Gürsel, Büyükşehir Belediyesi'ni Akdeniz Akademisi girişimi nedeniyle kutladı. Sempozyuma katılan Türk ve yabancı konuklar daha sonra İzmir Sanat bahçesinde bir çınar ağacının altında yeralan ünlü Türk şairi Nazım Hikmet'in heykeli önünde anı fotoğrafı çektirdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title