Haberler

Akdeniz Sahilinde Ağustos Yoğunluğu

Yaylasıyla, uçsuz bucaksız sahili ve doğal güzellikleriyle, Türkiye ile dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan Silifke, yaz aylarında yüz binlerce konuğunu ağırlıyor.

Yaylasıyla, uçsuz bucaksız sahili ve doğal güzellikleriyle, Türkiye ile dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan Silifke, yaz aylarında yüz binlerce konuğunu ağırlıyor.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, tarih ve kültür kenti Silifke'nin, deniz, güneş, kum ve doğal güzellikleriyle yüz binlerce konuğunu ağırlamaya devam ettiğini belirtti.

Kekik kokan yaylası, konargöçer Yörükleriyle zengin bir tarihe sahip ilçenin, turizm alanında önemli bir potansiyeli barındırdığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "Silifke ilçemiz, Narlıkuyu, Atakent (Susanoğlu), Arkum, Taşucu ve Yeşilovacık gibi mahallelerimiz ile birlikte yaz aylarında nüfusunu yüz binlere çıkartıyor. İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'nin turizm merkezi ve genellikle yerli turistlerin gözdesi olan Silifke, Atakent sahili, ender güzellikteki Akyar ve Narlıkuyu Koyu, Tisan ve Boğsak Adası, dünyaca ünlü fok ve mercanların görülebildiği dalış noktalarıyla her yıl yaz aylarında yüz binlerce kişiyi ağırlıyor. Yazlık konutları, otel ve pansiyonlarıyla İstanbul başta olmak üzere Konya, Ankara, Gaziantep, Karaman, Urfa, Maraş ve Hatay gibi pek çok büyükşehirden turistlerin ilgi gösterdiği Silifke, son yıllarda Akdeniz Bölgesinin gözde turizm merkezleri arasına girdi" dedi.

Belediye Başkanı Turgut, "Bugünlerde ilçede yılın en kalabalık dönemi yaşanıyor. Kış nüfusu 5 ile 7 bin arasında olan ve ramazanı oldukça yoğun geçiren ilçemiz yaz aylarında yüz binlerce nüfusa ulaşıyor. Hafta sonu gelen günübirlikçiler ise bu yoğunluğun cabası oluyor. İlçe Belediyesi olarak bu yoğun artışa rağmen temizlik ve günübirlik rutin hizmetlerimizi en iyi şekilde sürdürmeye ve konuklarımızı ağırlamaya devam ediyoruz. Böylelikle kışın bir ilçe iken yazın birçok ili geride bırakan nüfusa ulaşıyoruz. Akaryakıt istasyonları bazen yakıt yetiştiremezken, ekmek fırınları tam kapasite çalışıyor ve sahil kesimlerindeki aile bahçelerinde bir bardak çay için sıra bekleniyor" diye konuştu.

Turgut, yaz aylarında nüfusun bir anda kış mevsimine göre yaklaşık 100 katına çıkmasının, trafik, otopark, belediyecilik ve diğer bazı konularda sıkıntılar oluşturabildiğini vurguladı. Yazları, küçük bir ilçenin, büyükşehir nüfusuna hizmet sunması durumunu yaşadıklarına değinen Turgut, bunun kolay olmadığını belirtti. Durum böyle olmasına rağmen, çöplerin toplanması ve temizlik gibi konularda sorun yaşamadıklarına dikkati çeken Başkan Turgut, "Ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Büyükşehir yasasıyla birlikte 88 mahallemizde çöp, temizlik ve imarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaz sezonunu bu yıl en rahat şekilde atlatıp, önümüzdeki yıl daha konforlu, rahat bir sezon yaşayacağız. Silifke'yi tarihi, kültürü, turizmi ve doğal güzellikleriyle modern bir kent haline getireceğiz. İlçemizi hak ettiği öz kimliğine kavuşturacağız" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mustafa Turgut Türkiye Akdeniz Silifke Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title