Haberler

Akdeniz Oyunları'na Doğru

Karate Federasyonu Başkanı Delihasan."Uluslararası arenada son dönemde yakaladığımız başarı ivmesini Mersin 2013'te sürdüreceğiz"."

- Karate Federasyonu Başkanı Delihasan:

"Uluslararası arenada son dönemde yakaladığımız başarı ivmesini Mersin 2013'te sürdüreceğiz"

Delihasan, 20-30 Haziran tarihlerinde Mersin'de düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunları ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen 48. Avrupa Şampiyonası'nda genel klasmanda birinci oldukları hatırlatarak, son dönemde yakaladıkları başarı ivmesini Mersin'de de sürdüreceklerini söyledi.

Erkek ve bayan milli takımlarının, 28-29 Haziran'da yapılacak karate müsabakaları için İstanbul'da kampa girdiğini ifade eden Delihasan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son dünya ve Avrupa şampiyonalarında elde edilen başarılı sonuçları, Akdeniz Oyunları'nda da almak istiyoruz.  Mersin 2013'ün öneminin bilincindeyiz. Sporcularımız aylardır bu önemli organizasyona hazırlanıyorlar. Sporcu ve antrenörlerimize güveniyorum."

Erkek Milli Takım Antrenörü Murat Delihasan, Akdeniz Oyunları öncesinde iddialı konuşmalardan kaçındıklarını anlatarak, "Ülkemizin yüzünü güldürmek istiyoruz" dedi.

Avrupa Şampiyonası'nın iyi geçtiğini ve takımın moralinin iyi olduğunu savunan Delihasan, "Madalyaların hepsini almak isteriz. Ancak oyunlar öncesinde iddialı kelimeler kullanmak istemiyoruz. Yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışacağız. Çünkü sporda madalya o anlık performansa bağlı. Gönlümüz tüm kilolalarda madalya almak istiyor. Bu olur, şu olur diyemiyoruz" şeklinde konuştu.

Bayan Milli Takım Antrenörü İbrahim Erçin, Akdeniz Oyunları'nın Avrupa Şampiyonası'ndan zor olduğunu savunarak, "Geride kalan Akdeniz Oyunları'nda 1 altın madalya kazanmıştık. Bunu 4 katına çıkarmayı düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Avrupa Şampiyonası'nda 5'te 4 yaptıklarını hatırlatan Erçin, şöyle konuştu:

"Aynı kategoriler Akdeniz Oyunları'nda var. Buradaki hedefimiz 5'te 5 yapmak. Tabii ki işimiz zor. Akdeniz ülkeleri karatede en iyi ülkeler. Bayanlarda ve erkeklerde her kategoride madalya almak istiyoruz. Altın madalya sayısı ne olur bilemem. En azından geçen oyunlarda 1 altın almıştık, bunu 4 katına çıkarmayı düşünüyoruz. Bu kolay olmayacak."

Akdeniz Oyunları'nda mücadele edecek Karate Milli Takımları'nda şu isimler yer alıyor:

Bayanlar:  Serap Özçelik (50 kilo), Tuba Yenen (55 kilo), Bahar Erşeker (61 kilo),  Hafsa Şeyda Burucu (68 kilo), Meltem Hocaoğlu (artı 68 kilo)

Erkekler:  Aykut Kaya (60 kilo), Ömer Kemaloğlu (67 kilo), Serkan Yağcı (75 kilo), Aykut Usda (84 kilo), Enes Erkan - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Akdeniz Mersin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title