Haberler

Akdeniz Mimar Sinan Ödülleri

Akdeniz Bölgesi'ndeki mimari yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla dağıtılan Akdeniz Mimar Sinan Ödülleri, törenle sahiplerine verildi.

Akdeniz Bölgesi'ndeki mimari yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla dağıtılan Akdeniz Mimar Sinan Ödülleri, törenle sahiplerine verildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öncülüğünde düzenlenen ve MED 21 programı kapsamında olan Akdeniz Mimar Sinan Ödülleri töreni, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törende konuşan MSGSÜ Rektörü Yalçın Karayağız, bugünün dünyada ve Türkiye'de Mimarlık Günü olarak kutlandığını belirterek, "Kentlerde yaşayanlar için son derece önemli bir gün. Büyük emekler ve özverilerle hayatlarımızı devam ettirmek için içerisinde barındığımız mekanları kurgulayan mimarlarımıza teşekkür ederim. Bu anlamlı günde Mimar Sinan adına ödül töreni düzenlemek, bizim için gurur vesilesidir." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından mimarlık kategorisinde 2016 yılında Akdeniz'in Kuzey ve Güney ülkelerini kapsayan iki ayrı değerlendirme sonrasında, Kuzey Akdeniz bölgesinden Fransız Mimar Christian de Portzamparc, Güney Akdeniz bölgesinden de Faslı mimarlar Saad El Kabbaj, Driss Kettani ve Muhammed Amine Siana ödül aldı.

Öğrenci kategorisinde ise Güney Akdeniz ödülüne Tunuslu Muhammed Mashhour Batran, Güney Akdeniz Mansiyon ödüllerine Tunuslu Hassane Jeljeli ve Ali Abidi layık görüldü. Kuzey Akdeniz ödülü de Yunanistan'dan Despoina Valiada, Efthymia Stamatopoalou ve Thaleia-Dimitra Stenefanaki'ye verilirken, Kuzey Akdeniz Mansiyon Ödülleri ise Yunanistanlı Eleni Boufeti, Aliki Vaina, İrana Viana ile Onur Değirmenci'ye verildi.

Törenin ardından, Yrd. Doç. Özgür Tuncer konser verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title