Haberler

Akdeniz Kent Konseyi Temaslarını Sürdürüyor

Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş ve konsey İcra Kurulu üyeleri, Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit’i ziyaret etti.

Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş ve konsey İcra Kurulu üyeleri, Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit'i ziyaret etti.

Kentin sürdürülebilir kalkınma, strateji ve faaliyet planlarının belirlenmesinde kentin dinamiklerinin katılımıyla ortak bir aklın oluşturulmasını hedefleyen Akdeniz Kent Konseyi, bu amaçla Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün görev, yetki ve sorumluluk alanına giren konularla ilgili 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit ile görüştü. Ziyarette konuşan Burakgazi, bir kentin marka değerinin artmasında, yaşam kalitesinin yükselmesinde yolların önemine değindi. Yolların yapımı ve sürdürülebilirliğinin yerel yönetimlerin yanı sıra Karayolları Müdürlüğünü de ilgilendirdiğini dile getiren Burakgazi, "Bu bağlamda Mersin-Adana D400 Karayolunun, özellikle Akdeniz sınırları içinde bulunan Ahmet Taner Kışlalı Köprüsü ile Deliçay arasındaki bölümünün projesi bitirildi. Bu bölümün bir an evvel ihale edilmesi, bu konudaki beklentilere cevap olacaktır. Taşucu - Antalya yolu, Çeşmeli - Taşucu otoyolu, OSB ve Eshab-ı Kehf'in otoyola bağlanması konularında şehirde artık sabırların zorlandığını söyleyebiliriz. Hükümet kurulur kurulmaz bu projelerin hayata geçirilmesini sağlamak üzere Akdeniz Kent Konseyi olarak, kent aktörlerinden oluşan bir lobi grubunun Ankara'ya gitmesini sağlamaya çalışacağız" dedi.

Karayolları Müdürlüğünün pek çok şehirde kent içi ulaşımı rahatlatan çalışmalar yaptığını ifade eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş, Mersin'de de bu katkıları özellikle otoyol kent içi ağının genişletilmesiyle ve Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) otoyola bağlanmasının aciliyet gösterdiğine işaret etti.

Konukların tespit ve taleplerini dinleyen Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit, Taşucu - Antalya yolunda yıl sonuna kadar 6 tünelin daha bitirilerek hizmete açılacağını kaydetti. Projeye ilişkin herhangi bir ödenek sorunlarının bulunmadığını kaydeden Akyiğit, "Projenin tamamı 2017 yılında bitirilecek. Çeşmeli - Taşucu arası 65 kilometrelik otoyolun proje çalışmalarının önemli bir kısmının gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Öte yandan Mersin - Adana D400 Devlet Karayolunun sadece Ahmet Taner Kışlalı - Deliçay arasındaki bölümünün değil, tamamı ihale aşamasına getirildi. 11,7 kilometre OSB otoyol bağlantı yolu ve Eshab-ı Kehf bağlantısının proje çalışmaları da başlatıldı" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Taşucu Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title