Haberler

Akdeniz Kent Konseyi'nden Ziraat Odasına Ziyaret

Akdeniz Kent Konseyi Kent ve Çevre Komisyonu üyeleri, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel’i ziyaret etti.

Akdeniz Kent Konseyi Kent ve Çevre Komisyonu üyeleri, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel'i ziyaret etti.

Akdeniz Kent Konseyi Kent ve Çevre Komisyonu öncülüğünde başlayan 'Sera Atıklar Geri Dönüşüm Projesi' kapsamında, Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Barakgazi, Kent ve Çevre Komisyonu Sözcüsü Sibel Gazi Tabel, Tema Vakfı Temsilcisi ve Kent ve Çevre Komisyonu üyesi İbrahim Özeren, Ziraat Odası Başkanı Gökçel ve yönetim kurulu üyeleriyle konuya ilişkin ön görüşme gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşan Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Mersin'de sera üretimi yapan çiftçilerin en büyük sorununun, sera atıklarını ne yapacakları konusu olduğunu belirterek, "Bu konuda çalışma yürütmek faydalı olacaktır. Mersin adına tarım konusunda yapılacak olan her çalışmanın yanındayız. 'Sera Atıkları Geri Dönüşüm Projesi', tarımı ilgilendirdiği için bu çalışmada bizde varız. Akdeniz Bölgesi'nde 40 bin dekar alanda biber, domates ve patlıcan sebzesi üretiliyor. Üretici, sera atıkları ile sorun yaşıyor. Bu sorunu bir an önce çözmek gerekir" dedi.

Akdeniz Kent Konseyi Kent ve Çevre Komisyonu üyeleri, ziyaretin sonunda Ziraat Odası yönetimini, haziran ayıda yapacağı, 'Sera Atıkları Geri Dönüşüm Projesi Çalıştayı'na davet etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sibel Gazi Tabel Akdeniz Mersin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title