Haberler

Akdeniz Hematoloji Buluşması

Acıbadem Adana Hastanesi’nde, 7 ülkeden gelen uzman doktorların katılımıyla Acıbadem Akdeniz Hematoloji Buluşması gerçekleştirildi.

Acıbadem Adana Hastanesi'nde, 7 ülkeden gelen uzman doktorların katılımıyla Acıbadem Akdeniz Hematoloji Buluşması gerçekleştirildi.

Türkiye'de kemik iliği nakli ve Acıbadem grubu içerisinde naklin nasıl yapıldığına, tedavi yöntemlerine, başarı oranlarına, transplant türlerine yönelik görüş birliği amacıyla düzenlenen Acıbadem Akdeniz Hematoloji Buluşması, Acıbadem Adana Hastanesi'nde dünyanın 7 ülkesinden gelen uzman doktorların katılımıyla gerçekleştirildi.

Yabancı katılımcılardan Hematoloji Uzmanı Iraklı Dr. Kawa Mohammed Amin, Irak'taki iç karışıklıklar nedeniyle tıbbın gerilediğini ve özellikle cihaz sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Savaşın etkilerinden yakınan Dr. Amin, Irak'taki hastalara daha iyi hizmetler verebilmek için Türkiye'deki doktorlarla ve Acıbadem Grubu ile daha çok anlaşmada olmaları gerektiğine değindi.

Özbekistan'dan gelen Hematoloji Uzmanı Dr. Eldor İshakov ise hematoloji alanının sürekli geliştiğine ve yenilendiğine dikkat çekti. Acıbadem Grubu'nun gerçekleştirdiği bu tip uluslararası toplantıların kendileri için efektif olduğunu söyleyen İshakov, "Her bir doktor kendi hastasını düşünmek zorunda. Elimizden geldiğince maksimum derecede bu hastalara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ülkemizde şimdilik halojenik nakiller yok ancak kısa süre içerisinde Özbekistan Devleti'nin yardımıyla halojenik nakil merkezimiz de açılacak. Bu tür toplantılar hem tıbbın gelişmesi için hem doktorların kişisel gelişimi için çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Acıbadem Adana Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Bülent Antmen, etkinliği yılda bir kez yaptıklarını belirterek "Amacımız dışarıdaki ülkelerde yapılamayan kemik iliği nakli işlemlerinin yapılabilmesini sağlamak için destek olmak ve ülkemize yabancı hasta davet ederek ekonomiye katkıda bulunmak" diye konuştu.

Sırbistan, Kosova, Makedonya, Özbekistan ve Irak gibi ülkelerin birçoğunda kemik iliği nakli olmadığını, olanlarda ise ayrıntılı transplant yapılamadığını kaydeden Prof. Dr. Antmen, "Bu yüzden bize ihtiyaçları var. Bilgiler aktarıyoruz. Hasta bazında ayrı ayrı tartışarak en doğru kararı hep birlikte vererek, anlaşmalarda ilgili ülkelerin sağlık bakanlıklarıyla görüşerek hastaları kabul ediyoruz. Bir Bosnalı hastamız var kemik iliği nakli yapıldı. Bir de kemik iliği nakli bekleyen Bulgar bir hastamız var" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Antmen, Türkiye'nin Ortadoğu'daki stratejik önemi nedeniyle sağlık turizminde şanslı bir noktada olduğunu ancak son yıllarda bölgedeki iç savaşlar nedeniyle sektörün sekteye uğradığını dile getirdi. Bu karışıklığa rağmen Türkiye'nin batı ülkeleriyle kıyaslandığında ucuz fiyat nedeniyle tercih edilir bir ülke olduğunu vurgulayan Antmen konuşmasını şöyle tamamladı:

"Çevremizdeki kötü şartlar olmasa sağlık turizmine gelen sayıda çok ciddi bir atlama olması kaçınılmazdı. Sağlık sistemi, yetenekleri, deneyimi, bilgilerimizle müthiş bir şansa sahibiz. En kısa zamanda şu ortamdan çıkarsak Türkiye çok kaynak elde etmiş olacak. Bir ayağımızın mutlaka komşu ülkelerde olması lazım." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Akdeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title