Haberler

Akdeniz'deki Göçmen Faciası

ROMA  (AA) - Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Akdeniz'deki göçmen faciasıyla ilgili Avrupa'yı suçladı.

Merkezi Paris'te bulunan örgüt tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, MSF İtalya sorumlusu Loris De Filippi, Akdeniz'de 700'den fazla kaçak göçmeni taşıdığı belirtilen teknenin önceki gece batmasından Avrupa'yı sorumlu tuttu.

Filippi, facianın arkasında Avrupa'nın sınır kapılarını kapatmasının yattığını belirterek açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Savaş ve kriz yüzünden ülkelerini terk etmek zorunda kalanlara Avrupa tüm sınırlarını kapattı. Akdeniz'deki facianın sorumlusu Avrupa Birliği ve göçmen politikaları. İnsanları denizin ortasında çaresizce ölüme sürükleyen de Avrupa'nın bu politikalarıdır. Artık daha fazla düşünmeye zaman yok. Savaş bölgelerinden kaçan 700'den fazla insan aynı gün can verdi. Güvenli ve yasal geçiş yollarıyla bu facialar önlenebilir."

Açıklamada ayrıca Avrupa devletlerinin arama kurtarma çalışmalarında acilen İtalya'ya destek olmaları gerektiğine de dikkat çekildi.

Akdeniz'de Libya açıklarında 700 ila 950 kişi taşıdığı belirtilen tekne bir önceki gece batmış ve şimdiye kadar sadece 28 kişinin kurtulduğu ve 24 kişinin cesedine ulaşıldığı açıklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title